TO je inovativna nega, ki gre v korak z najnovejšimi trendi estetskih posegovVerjetno si že slišala za beljakovino, ki zanesljivo ohranja mladost. To je kolagen, ki je tudi gradnik kože ter našemu telesu in obrazu daje oporo in obliko. Preveri, kako preprosto poskrbiš, da kolagena 'ne zmanjka'! 

TO je inovativna nega, ki gre v korak z najnovejšimi trendi estetskih posegov (foto: PROMO) PROMO
4. 2. 2020 | Promocijsko sporočilo

Ker se po 25. letu proces nastajanja kolagena v telesu upočasni, je zelo pomembno, da predvsem po 30. letu začneš skrbeti, da ga je v tvojem telesu zanesljivo dovolj. Izgubljanje kolagena boš namreč najprej opazila na koži, ki postaja suha in upadla, pojavijo se gube, izgublja se njen mladostni sijaj.

Izgubo kolagena lahko preprečiš od znotraj z ustrezno prehrano in seveda tudi od zunaj – z ustreznimi kozmetičnimi izdelki, ki s svojimi ciljno zasnovanimi formulami spodbujajo tvorbo kolagena v koži.

Super pomoč od znotraj

Še preden bi opazila, da tvoja koža ni več tako čvrsta in sijoča, poskrbi, da se bodo na tvojem krožniku redno znašla živila, ki spodbujajo nastajanje kolagena.

Vitamin C

Morda tega nisi vedela, a vitamin C ima zelo pomembno vlogo pri gradnji kolagena. Povečuje njegovo nastajanje ter obenem preprečuje njegovo razkrajanje. Za bolj čvrsto kožo zato bodi pozorna na to, da redno zaužiješ dovolj hrane, ki vsebuje vitamin C, kot so limone in pomaranče, kivi, brokoli, stročji fižol, jagodičevje, ananas, mango ...

Omega 3

Nastajanje kolagena povečujejo tudi živila, ki so bogata za maščobnimi kislinami omega 3, kot so ribe, soja, špinača, lanena in čija semena ter laneno in konopljino olje, orehi ...

In to je super pomoč od zunaj

Na trgu kozmetičnih izdelkov lahko najdeš tudi takšne, ki pomagajo ponovno aktivirati proizvodnjo naravnega kolagena v tvojem telesu, in to na dolgi rok. Nova generacija izdelkov Vichy na primer učinkovito deluje na znake izgube kolagena na koži z dolgoročnimi rezultati.

Liftactiv Collagen Specialist je obogaten z močnimi dermatološkimi sestavinami naravnega izvora, ki koži zagotovijo moč za boj proti progresivnemu staranju. Mineralizirana termalna voda Vichy je prvič združena s peptidi proti staranju in vitaminom Cg, ki preprečujejo nastanek znakov izgube kolagena na koži. Ta dnevna nega kože ob redni uporabi vidno zmanjša gube, preoblikuje konture obraza (kot bi šla na lifting!) in zmanjša tudi vidnost pigmentnih madežev.

Klinični rezultati testiranja izdelka so pokazali, da se že po štirih urah tonus kože izboljša za 52 odstotkov, po 4 tednih je na obrazu za kar 16 odstotkov manj gub, po osmih tednih pa je gub manj za kar 24 odstotkov. Liftactiv Collagen Specialist zmanjša tudi povešenost kože in pigmentacijo.

Liftactiv Collagen Specialist SPF 25 pa je prav tako dnevna nega proti znakom staranja kože, ki vsebuje še širok spekter UVA- in UVB-zaščite. Vichy je znotraj svoje linije prvič združil biopeptid – biološko zasnovano beljakovino, pridobljeno iz graha, in vitamin Cg – antioksidant, ki je znan po svojem učinku posvetlitve, z zaščito širokega spektra SPF 25, da bi kožo zaščitil pred znaki, ki so posledica izgube kolagena, ter drugimi dejavniki, ki vplivajo na njeno kakovost.

Koža je v trenutku videti zglajena, po osmih tednih je na njej za 44 odstotkov manj gub, intenzivnost pigmentnih madežev pa je zmanjšana za 30 odstotkov.