'TO je edina maska za obraz, ki jo zdaj še uporabljam' (izkušnja mlade Slovenke)

Tudi ti obožuješ maske za obraz? Potem moraš vedeti tole 👇🏼.

'TO je edina maska za obraz, ki jo zdaj še uporabljam' (izkušnja mlade Slovenke) (foto: Cosmo uredništvo/PicsArt) Cosmo uredništvo/PicsArt
4. 3. 2019 | Promocijsko sporočilo

"Ko sva s prijateljico začeli tradicijo SPA nedelj, sva se vsako nedeljsko jutro odpravili v drogerijo in si kupili vsaj 3 različne maske za obraz.

Eno takšno, ki bo očistila pore, druga je bila navadno maska iz papirja, tretja pa izredno hranilna.

Vsaj kakšne štiri nedelje so minile, preden sva se zavedale, da koži delava več škode, kot koristi," je svoj zapis začela naša bralka in dodala, da pred njunim 'lepotnim eksperimentom' nista vedeli, da se v maskah nahaja izredno velika koncentracija aktivnih sestavin, ki lahko na koži (ob prepogosti uporabi) pusti ravno nasproti učinek, od želenega. 

"Sestavine v maskah navadno zadostujejo za cel teden (in to samo v eni, ne v treh, kot sva to počeli midve!), kar pa navadno piše že v navodilih, če bi jih dovolj natančno prebrali. Kakorkoli, bolje je, da sva to ugotovili vsaj štiri tedne prepozno, kot nikoli.

In ko sva brskali po spletu in iskali rešitev za najino kožo (in najine SPA nedelje, ker se temu - tudi brez mask - nisva bili pripravljeni odpovedati) sva na spletu naleteli na zapis o pozitivnih učinkih glinenih mask. 

Prva, ki sva jo poskusili, je bila Oriflame rožnata glinena maska iz njihove linije EcoBeauty.

Obogatena je z rožnato glino polno mineralov in oligoelementov, ki kožo obnovijo in jo ohranijo zdravo in sijočo. Ker vsebuje koži dragoceno organsko aloe vero, karitejevo maslo in poprovo meto, kožo pomagajo gladiti, jo negovati in v njej ohraniti pravilno raven vlage.

In kar sva ugotovili je, da je popolna za razvajanje kože ob koncu dneva ali vsakič, ko potrebuje dodatno nego, saj je primerna za vse tipe kože. Kar je pri naju, še kako pomembno, saj ima ena suho, druga pa mastno kožo. Zmaga!

Kar hočem povedati je, ... če so nama prejšnje (agresivnejše) maske za obraz kožo spravile iz ravnovesja, jo je tale spravila nazaj v formo. Brez pretiravanja". 

Več o maski si lahko prebereš TUKAJ.

Fotografije: Promocijsko gradivo, Profimedia