Poskusile smo BREZPLAČNI lepotni ritual, ki je navdušil lepotne blogerke (in ja, DELUJE!)

Dekleta po svetu so obsedena z novim lepotnim ritualom, ki so ga poimenovale 60 sekundno pravilo. Zakaj sploh gre in ali res deluje?

Poskusile smo BREZPLAČNI lepotni ritual, ki je navdušil lepotne blogerke (in ja, DELUJE!) (foto: Profimedia) Profimedia
20. 1. 2019

Gre za metodo, ki ima zelo jasen naslov. 60 sekundno pravilo pomeni, da si obraz umivamo eno minuto, namesto 10 sekund kot ponavadi (smo te razkrinkali?). Rezultat pa naj bi bila veliko bolj čista in lepša koža. 

Ker bi verjetno poskusila vse, kar obljublja lepšo kožo, saj osebno nisem blagoslovljena z njo, sem morala poskusiti tudi to tehniko - ki je za razliko od ostalih brezplačna in ne zahteva kaskaderskih lepotnih sposobnosti.

Čistilno metodo je prva promovirala kozmetičarka Nayamka Robers-Smith. V svojem tvitu je povedala, da šele po šestdesetih sekundah sestavine našega čistilca prodrejo v našo kožo in jo negujejo. "Koža postane mehkejša, razgradijo pa se tudi blokade seruma v lojnicah." Metoda naj bi izboljšala teksturo in enakomernost kože.

Mnoge se ne zavedajo, kako težko je v resnici odstraniti ličila, umazanijo in olja iz obraza, je še povedala.

Poleg tega, da se izdelek po šestdesetih sekundah bolje vpije v kožo, nam daljše masiranje in čiščenje kože omogoči tudi, da podrgnemo na mestih, ki jih sicer radi izpustimo. Ob robovih nosa, pod brado, okoli lasišča...

Čeprav se sliši zelo logično in enostavno, naj bi bilo tudi revolucionarno. Na Instagramu pod #60secondrule najdeš veliko zagovornic te metode čiščenja obraza.

Poglej, kako izgleda nova lepotna rutina:

"Po enem mesecu takšnega čiščenja, so mi iz čela izginile majhne bulice, moja koža je mehkejša, imam manj mozoljev in zdi se mi, da se mi koža sveti," je zapisala neka uporabnica na portalu Reddit. 

Za dodatnih 50 sekund in 0 evrov se splača poskusiti, kajne?

Zato sem si vsak večer s svojim čistilnim gelom kožo po eno minuto s prsti nežno čistila tudi jaz. Zdelo se je kot cela večnost, kar je dober dokaz za to, da sem pred tem obraz čistila veeeeeliko premalo. 

Po nekaj tednih se mi je koža zdela svetlejša in pomirjena, ogrci in akne niso izginili, a nekaterih genetskih pred dispozicij ne moreš izbrisati, tudi če bi kožo čistila 24 ur.

Če bo pomagalo tebi, je težko reči, a je vredno poskusiti. ;)

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Diamantni piling: Bizarna izkušnja Cosmo novinarke, ki ti bo dala misliti

Priporočamo tudi: Instant LIFTING: Masaža notranje strani ustnic, ki jo obožuje Meghan Markle