8 lepotnih trendov, ki so že čisto passé (čim prej jih opusti)

Nekaj lepotnih trendov - kot so na primer rdeče ustnice - po vsej verjetnosti nikoli ne bo šlo iz mode, je pa kar nekaj takšnih, od katerih bi se morala posloviti. Cosmo je zato zate pripravil spisek lepotnih trendov, ki so že precej passé.

8 lepotnih trendov, ki so že čisto passé (čim prej jih opusti) (foto: Profimedia) Profimedia
30. 1. 2017

1. Umetne trepalnice

Z njimi naše oči izgledajo neverjetno, a vseeno umetne trepalnice ne bi smele biti del vsakodnevnega mejkapa.

Za kakšno posebno priložnost kot je poroka, seveda, ampak za vsak dan pa lahko izgledajo kar preveč močne, poleg tega pa lahko vsakodnevno nošenje umetnih trepanic poškoduje tvoje prave.

Raje si pomagaj s kakšnim serumom za rast trepalnic, ali pa svoje trepalnice bolj poudari s še enim nanosom maskare.

2. Pretiravanje s senčenjem in osvetljevanjem obraza ter tehniko baking ali caking

Ta trend je šel v čisto napačne smeri in nivoje pretiravanja. Še posebno baking ali caking, ki v slovenskem prevodu nima nobene veze s peko slaščic. 

Gre za kombinacij korektorja in pudra v prahu v prekomernih količinah. Ta lepotni trik sicer že desetletja uporabljajo večinoma trensvestiti, ki jim gore ličil na obrazu niso neznanka.

Baking ni trik, ki bi ga uporabljali za vsakdanji, lahkoten videz, gre za zelo močan videz, ki bo dobro videti na fotografijah, iz oči v oči pa bo velika količina ličil lahko preveč očitna. Sploh na suhi koži se tak trik ne bo najbolje obnesel, saj poudari suhe predele.

3. Popolna fen frizura

Največji trenutni trend v lepotnem svetu je slavljenje posameznika in njegove teksture las, zato so popolne fen frizure, ko je vsak pramen na svojem mestu, po možnosti še tako zalakiran, da se ne premakne niti v največjem viharju, popolnoma lanski sneg. Bodi bolj sproščena in se poigraj s svojo teksturo las. 

4. Pretiravanje s samoporjavitvenimi kremami

Poleti se vsi zdimo malce bolj privlačni, a pretiravanje s samoporjavitvenimi kremami ali sredstvi kot je solarij, te vsekakor ne bo naredilo bolj privlačne. Zelo hitro namreč dobiš oranžen ten kože, ki ne izgleda niti privlačno, niti zdravo.

5. Obrobljanje ustnic s temnejšim odtenkom

Nekoč je bilo zelo priljubljeno, da smo si ustnice obrobili s temnejšo barvico kot je bila potem šminka, danes pa je ta videz iz 90-ih močno zastaran. Črtalo za ustnice se mora ujemati s šminko in ne tekmovati z njo.

6. Pretiravanje s bronzerjem

Z bronzerjem lahko ustvarimo lepo, sijočo kožo in obrazu dodamo nekaj teksture, a če z njim pretiravamo, lahko izgledamo zelo umetno in spet, oranžno. 

7. Premočne obrvi

Obrvi, ki izgledajo kot bi jih kdo natisnil na tvoj obraz, so stvar preteklosti. Premočno začrtane, pretemne in preveč poudarjene obrvi so out, v trendu so naravne obrvi, ki jih seveda lahko malce tudi poudariš, ampak v zmernih količinah. Ne pretiravaj, kajti manj je več!

8. Ombre

Ombre pomeni "prehod med svetlo in temno" in je tehnika barvanja las, kjer so prehodi med svetlo in temno barvo kar precej vidni, zato ne izgleda nič kaj naravno.

Ker je trenutni trendi v frizerstvu slavljenje naravnega, se ta trend počasi poslavlja. Raje je odloči za balayage, ki je podobna tehnika z veliko mehkejšimi prehodi, prav tako pa razlika med svetlo in temno barvo ni tako velika.

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: Si čistiš uho z vatirano palčk? Nikar, preberi tole! ali pa poglej 3 najbolj modne pričeske leta 2017