Temni podočnjaki? Poglej, kako se te nadloge znebiš!

Podočnjaki? Nekateri so bolj nagnjeni k podočnjakom in zabuhlosti kot drugi. Utrujenost, premalo spanca, stres, dehidracija … To je le nekaj razlogov, da dobimo grde temne kolobarje pod oči, ki nas postarajo.

Temni podočnjaki? Poglej, kako se te nadloge znebiš! (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2018

Seveda h gladki koži pod očmi veliko pripomore genetika, izpostavljenost soncu in vetru, a vseeno lahko nekaj naredimo sami.

Prvo pravilo je: dovolj spanja in vode. Poleg omenjenih pa smo zate našli še nekaj naravnih sredstev, ki bodo omilila težave.

Temni podočnjaki? Poglej, kako se te nadloge znebiš:

Kumare

Kumare imajo močno protivnetno delovanje in lahko dosežejo neverjeten učinek, če jih redno polagamo na problematična mesta, to so črni kolobarji in zabuhle oči.

Vse, kar moraš narediti, je, da kumaro narežeš na tanke rezine in jih položiš pod oči. Tam jih pusti, dokler rezine ne postanejo popolnoma tople, nato jih zamenjaj. Ponavljaj terapijo vsaj 20 minut in učinek bo opazen takoj.

Sladki krompir

Sladki krompir ima belilni učinek. Zelenjava vsebuje veliko vode in lahko odlično 'pogasi' vneto in zabuhlo kožo. Za črne kolobarje pod očmi nareži na tanke rezine ter jih za 15 minut postavi v zamrzovalnik. Potem jih položi pod oči – v 15 minutah boš kot nova.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaga pri zastajanju vode v telesu, izloča toksine in preprečuje vnetja. Priporočljivo je, da na dan popijemo dve skodelici zelenega časa – eno zjutraj in eno pozno popoldne. Lahko pa dve vrečki zelenega čaja postaviš pod toplo vodo in jih za nekaj minut položiš pod oči. Zabuhlost bo hitro popustila.

Jabolka

Jabolko daj v hladilnik, lahko tudi v zamrzovalnik, in ko bo zelo hladno, ga zmiksaj skupaj z ovsom ter namaži na problematično mesto, lahko tudi po vsem obrazu. Po 15 minutah obraz umij z mrzlo vodo. Jabolka so odlična za sprostitev mišic, zato ti bodo pomagala pri sprostitvi utrujenega in napetega obraza po dolgem dnevu.

Kravje ali kozje mleko

Mleko daj v hladilnik. Ko je dovolj hladno, vanj namoči dve vati in jih za 15 minut položi pod oči ter nato obraz speri s hladno vodo. Povsem sveža boš, tudi okoli oči.

Članek je bil objavljen v reviji Liza (11. 1. 2018)
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej

Preberi še: Temni kolobarji pod očmi? TO je lahko razlog in VIDEO: Top naravno sredstvo za temne podočnjake (končno bodo izginili)

Priporočamo tudi: Lase si bomo ravnale samo še BREZ likalnika za lase! (4 triki strokovnjakov)