Te mučijo mozolji? Spoznaj resnico o njih in nikoli ne delaj teh napak!

Bi si želela biti kot tista tvoja lepa prijateljica, ki ima popolno kožo, je samozavestna, vedno nasmejana in na vseh selfijih izgleda naravnost božansko? Ker vemo, da je odgovor JA, bi ti radi priskočili na pomoč, da ti pri objavljanju skupnih fotografij ne bo več nerodno. Enkrat za vedno boš opravila z nadležnimi mozolji in tvoj obraz bo zasijal v vsej svoji čarobnosti.

Te mučijo mozolji? Spoznaj resnico o njih in nikoli ne delaj teh napak! (foto: shutterstock) shutterstock
29. 9. 2016

Domača zdravila: mit ali resničnost?

Nikoli ne verjemi takim trditvam: »Znebi se aken čez noč s pomočjo tega čarobnega trika!« Verjamemo, da je  misel, da bi se lahko to čudežno zdravilo skrivalo v tvoji kuhinjski omari, zelo mamljivo, vendar so nori kuhinjski poskusi lahko sprevržejo v pravcati polom. Zdrav razum in ciljna zdravljenja, podkrepljena z dobro informiranostjo pri izbiri izdelka za nego kože, bodo vedno presegla vse, kar lahko najdeš v kuhinjskih omarah svojih staršev!

Katera hrana povzroča akne? Miti in resnice o tem …

 1. Mlečni izdelki lahko povzročijo akne.
  Različne študije prinašajo različne rezultate, vendar obstajajo dokazi, da lahko povečano uživanje mlečnih izdelkov povzroči nastanek aken. Zdravniki ne vedo točno, zakaj, vendar predpostavljajo, da bi lahko bili krivi hormoni v mleku. In ne pozabi, da so pijače z beljakovinami sirotke kot megakoncentrirano mleko! Ne uživaj jih, če imaš težave z mozolji.
  Trditev je PRAVILNA!
 2. Čokolada povzroča mozolje.
  Vsi smo različni, in če se ti zdi, da čokolada v tvojem primeru povzroča mozolje, se ji izogni. Vendar pa ni trdnih dokazov, da ima čokolada vpliv na akne in temna čokolada vsebuje antioksidanse, ki so dobri za kožo.
  Trditev je NAPAČNA!
 3. Sladkarije in pecivo lahko povzročijo izbruh mozoljev.
  Nedavne študije so pokazale, da lahko visok glikemični indeks hrane (tiste, ki dviguje raven sladkorja v krvi) poslabša stanje aken.
  Trditev je PRAVILNA!
 4. Uživanje velikih količin vode bo odplavilo mozolje.
  Dobra hidracija je bistvenega pomena za splošno zdravje, in koža ni nobena izjema, vendar povečano uživanje vode ne bo očistilo tvojih por (ko bi le bilo tako enostavno!).
  Trditev je NAPAČNA!
 5. Mastna hrana, kot sta pica in ocvrt krompirček, hrani akne.
  Splošno znani mit je, da mastna hrana pripelje maščobo v tvoje pore, ampak neposredna povezava med mastno hrano in aknami ne obstaja. Vendar pa lahko hrana z visoko vsebnostjo nasičenih maščob privede do mikrovnetij v vseh organih v telesu, vključno s kožo.
  Trditev je NAPAČNA!

In to je tisto kar ti preizkušeno pomaga v boju proti aknam

EFFACLAR DUO [+] UNIFIANT je nova nega za poenotenje in korekcijo polti. ki s katero boš prekrila mozolje, ogrce in pore ter celo preprečila njihov nastanek, poleg tega pa boš prekrila tudi rdeče in rjave lise na koži:

 • Odpravlja nepravilnosti.
 • Odmašuje zamašene pore.
 • Preprečuje nastanek rdečih in rjavih lis na koži.
 • Formula vsebuje učinkovino Procerad™, ki aktivno deluje proti nepravilnostim: Procerad™ je patentiran ceramid, ki ščiti pred pojavom rdečih in rjavih lis.
 • Učinkovitost je vidna že po 24 urah.
 • Na koži pušča mat učinek.
 • Na voljo v dveh odtenkih: LIGHT in MEDIUM za svetlo in naravno prekrivanje brez zmašenih por.
 • Vsebujejo termalno vodo La Roche-Posay, ki je naravno bogata s selenom z dokazanimi dermatološkimi učinki: pomirja kožo, zmanjšuje razdraženost in deluje kot antioksidant.

 

Odkrij zgodbe 19 YouTuberjev in lepotnih blogerjev iz celega sveta, ki odgovarjajo na najpogostejša vprašanja o aknah na novi spletni platformi #FreeFromSpots