TE 3 pričeske so popolna izbira za ženske nad 40 let (pa še noro modne bodo to pomlad in poletje)

Minimalno dela, veliko šarma! Poglej si najbolj modne pomladne pričeske, ki jih zagotovo NE boš obžalovala.  

TE 3 pričeske so popolna izbira za ženske nad 40 let (pa še noro modne bodo to pomlad in poletje) (foto: Profimedia) Profimedia
11. 5. 2022

Štiridesetletnice leta 2022 so ponavadi videti veliko let mlajše od svoje biološke starosti (pomislite na 40-letnice, kot so Kate Winslet, Jennifer Aniston in Reese Witherspoon). Morda zato, ker so se naučile skrbeti za svojo kožo, ko se pojavijo prvi znaki staranja, ali pa zato, ker so ostale večno mlade, prilagodljive in odprte za svet, novosti in nove trende. Gotovo je, da pričeske 40-letnic odražajo ta svež in športen pristop k življenju: ne glede na to, ali so zelo kratke, srednje dolge ali do ramen, pričeske današnjih 40-letnic so v ležernem slogu, ki je popolno ravnovesje med ženstvenostjo in praktičnostjo. Skupaj odkrijmo najbolj zapeljive pričeske za ženske 40+.

Anela Šabanagić ima NOVO čisto hudo frizuro, ki pristaja ženskam VSEH starosti (elegantna in popolna za pomlad)

Odločitev za krajšo pričesko se lahko zdi zastrašujoča, vendar pa ni nič boljšega kot dobro striženje, ki poživi utrujene konice, razgiblje dolžine in resno spremeni videz. Ni presenetljivo, da se za kratke pričeske odločamo, ko smo doživeli hud razhod ali zamenjali službo - moč kratke pričeske je v tem, da se z njo počutimo popolnoma novi in pripravljeni, da se podamo v svet.

Kratke pričeske so trenutno še posebej priljubljene, saj se na družabnih omrežjih pojavljajo vse vrste bobov (razmršeni ali ostri kot britev), čopov, volčjega striženja, krošenj in piksi frizur. In te so dovolj mamljive, da tudi tiste z najdaljšimi lasmi odločijo, da si postrižejo svoje čudovite lase. 

Ženske frizure za ženske, stare 40 let in več, katere izbrati in zakaj

Matteo Orlando, frizer v salonu Mastromauro Hair & Beauty v Milanu, pojasnjuje: "40-letnice, ki si želijo srednje dolge pričeske, se bodo zaljubile v košate pričeske s prav posebnim šarmom. Gre za zelo podoben slog iz 70. let, ki z nekaj prilagoditvami postane popolna mladostna pričeska. Njegove ključne značilnosti so močan volumen na vrhu glave, lahki in ohlapni lasje, pomemben frufru in namerno neurejen slog. Idealen je za vse, ki živijo aktivno življenje in jim laska izrazito uporniška osebnost. Ta dolg paž je posameznicam zlasti všeč zaradi svoje ležerne privlačnosti: najbolje je videti, če ga nosite rahlo valovito, z umetelno razmršenimi ter nežnimi kodri. Njegova prednost je, zlasti v kombinaciji s frufrujem, da zaradi svoje naravnosti in mehkega volumna naredi obraz mehkejši in bolj ženstven.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by January Jones (@januaryjones)

Prav tako se lahko odločite za nekoliko krajši in sodoben paž z daljšimi konicami, takšna pričeska je lahko zelo čutna, saj pušča odkrit vrat in je hkrati zelo praktična. Poleg tega se ta dolžina dobro obnese tako na valovitih kot gladkih laseh in ga je mogoče interpretirati s strogo osrednjo linijo, z ljubkim  frufrujem ali celo z maksi stranskim čopom. In za poseben večer ga naredite še bolj seksi z "mokrim" zaključkom, zahvaljujoč izdatnim količinam gela za mokri učinek. 

Fotografije najbolj trendovskih 40-letnih ženskih pričesk te spomladi: 

1. Shag pričeska iz 70-ih let s frufrujem

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

TOP rešitev za FRUFRU, ki preraste začetno dolžino je 'birking bangs' in TAKO ga narediš SAMA

2. Valovit paž z mehkimi kodri in svetlimi prameni

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viky Rader (@vikyandthekid)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Virginia Hairstylist (@hairbyalexann)

3. Kratek raven paž s prečko na sredini

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Hale (@lucyhale)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YUKI (@yukistylist)

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si