TAKO se s TOAST kruhom prepričaš, ali zaščitni sprej proti toploti na tvojih laseh res deluje

S tem trikom lahko dvome o uporabnosti svojega zaščitnega spreja za lase razrešiš enkrat za vselej! 👱‍♀️

TAKO se s TOAST kruhom prepričaš, ali zaščitni sprej proti toploti na tvojih laseh res deluje (foto: Cosmo uredništvo/PicsArt) Cosmo uredništvo/PicsArt
10. 2. 2021

Uporabo zaščitnih sprejev za lase, katerih primarna naloga je, da tvoje lase zaščitijo pred visokimi temperaturami, priporoča vsak frizerski mojster, ki da kaj nase in svoje frizerske sposobnosti!

A skoraj od vsega začetka obstoja le-takšnih izdelkov se poraja vprašanje, ali gre zgolj za marketinško 'foro' in način kozmetičnih delavcev, kako s še enim priporočilom več prodati nekaj novega, ali pa zaščitni spreji tudi dejansko delujejo!

Nobene potrebe ni, da kozmetičnim podjetjem verjameš na besedo, v moč zaščitnega spreja se lahko s preprostim trikom prepričaš tudi sama! In ne, zato ne potrebuješ laboratorijev, ampak zgolj toaster in košček toasta!

Toast položi na ravno površno in ga po eni polovici radodarno pošprejaj s tebi najljubšim izdelkom za toplotno obdelavo las. Drugo polovico pusti takšno, kot je. Eksprimentalni toast položi v toaster in ga zapeči na čim višji temperaturi.

V kolikor sta se zažgali obe polovici, je tvoj zaščitni sprej popolnoma zanič in neuporaben, v kolikor pa je zaščitena polovica ostala brez toplotne škode, imaš v svoji kozmetični omari pravega rešitelja in zaveznika svojih las.

Pri eksperimentu si lahko pomagaš s tem videom tukaj 👇:

Tole je naravnost genialni trik, se strinjaš? 😍

Fotografije: Obdelava Cosmo splet

Preberi še: Stilisti razkrivajo TRIK, ki bo tvoj stajling popeljal na najvišji nivo (izstopala boš v najboljšem smislu!)

Priporočamo tudi: Iskrena izpoved očeta: "16-letni hčerki sem za kazen pobril lase, in TO je razlog, da mi NI žal!"