Tako DOLGO kozmetika v resnici potrebuje, da začne delovati (pravijo strokovnjaki)

Če bi rada rezultate v zgolj nekaj minutah, je tale 👇 izdelek popoln zate! 

Tako DOLGO kozmetika v resnici potrebuje, da začne delovati (pravijo strokovnjaki) (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2021

Si vedno močno dvomila v obljube, s katerimi nas o čudežnem delovanju kozmetičnih izdelkov prepričujejo reklame? Tudi mi, zato smo o resnici povprašali čisto prave lepotne strokovnjake!

Čudežni kozmetični izdelek za popolno kožo v trenutku ne obstaja, pri negi kože je z večino kozmetičnih formulacij potrebno vztrajati na dolgi rok, saj ti bo le to prineslo želene rezultate. 

Strokovnjaki dermatologije ti na srce polagajo, da bodi pozorna na pravilno uporabo samih izdelkov, pred nakupom pa se vedno prepričaj tudi o njihovih sestavinah.

Če si v svojo lepotno rutino pravkar vključila katerega od naslednjih izdelkov, se v nadaljevanju prepričaj, kdaj lahko pričakuješ rezultate:

1. Vitamin C

Vitamin C je v zadnjih nekaj letih postal izjemno priljubljeno sredstvo proti staranju in pigmentnim madežem, na tvojo kožo pa začne pozitivno delovati v dobrih treh tednih redne in pravilne uporabe. Odlično se obnese v obliki seruma.

2. Niacinamid

Lahko mu tudi rečeš premalo cenjena oblika vitamina B, rezultate njegove uporabe (odlično se obnese v borbi proti mozoljem in rdečici) pa boš lahko občudovala po 12 tednih redne uporabe. 

3. Hialuronska kislina

Odličen vlažilec, ki bo zadovoljil tudi najbolj suho kožo, je prvak v hitrem delovanju, saj je za prve učinke potrebnih le nekaj minut. 

4. AHA in BHA kisline

Uporabljamo jih za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, odlično pa se obnesejo tudi proti staranju, mozoljem in ostalim obraznim nevšečnostim. Z napačno uporabo si sicer lahko pridelaš več škode kot koristi, ob pravilni pa lahko vrhunec rezultatov pričakuješ po 12 tednih uporabe.

5. Retinol

Prva izbira v borbi proti staranju za mnoge še vedno ostaja retinol oziroma vitamin A, s pravilno uporabo pa boš prve rezultate lahko občudovala po 6 do 8 tednih.

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Ja, brez težav lahko debel pulover zatlačiš v oprijeto krilo (razkrivamo preprost TRIK)

Priporočamo tudi: Statistike kažejo, da kar 20 % žensk seksa z bivšim (TO je razlog)