Imaš kodraste lase? TAKO jih boš zravnala, NE da bi jih pri tem poškodovala

Dobro veš, da likanje poškoduje tvoje lase. Če boš upoštevala tole 👇🏼 te lahko neha skrbeti (še ta trenutek!). 

Imaš kodraste lase? TAKO jih boš zravnala, NE da bi jih pri tem poškodovala (foto: Profimedia) Profimedia
28. 7. 2019

Vse tiste, ki sicer vsak dan ponosno nosimo naravne kodre, si jih tu in tam rade zravnamo in malo pretresemo rutino.

Poleg tega je lepo videti, kako dolgi so zares naši lasje. ;)

Kakorkoli, ravnanje las je od nekdaj občutljiva tema, saj ti bo vsak strokovnjak za lase povedal, da vročina in lasje skupaj niso ravno dober par. 

Tokrat bomo malo manj strogi, saj imaš vso pravico, da pokažeš svoje čudovite nagajive kodre in ob enem zablestiš z ravno pričesko. Konec koncev so lasje tvoji in lahko z njimi počneš kar hočeš.

Če si kljub opozorilom pripravljena zravnati svoje lase, boš najmanj škode na dolgi rok povzročila z naslednjimi nasveti ...

Kako začeti?

Najprej lase pripravi tako, da jih umiješ s šamponom in balzamom. Tako bo proces ravnanja veliko lažji. Na čiste in vlažne lase nujno nanesi sredstvo za zaščito pred vročino. Lahko je to krema, serum ali sprej. Tega koraka nikakor ne preskoči.

Likalnik

Ko kupuješ likalnik za lase izberi takšnega z več nastavitvami. Nastavi ga na čim nižjo temperaturo, ki še vedno zravna tvoje lase. Večina likalnikov ima možnost segrevanja do 230 stopinj, ti pa se drži okoli številke 180.

Medtem ko se likalnik segreva, razdeli lase na več sekcij in jih počeši s širokim glavnikom, nato pa nežno zapelji likalnik od korenin proti konicam. Z njim lahko isti pramen pogladiš še enkrat ali dvakrat. Če slišiš prasketanje ali vonjaš, da se nekaj žge, je tvoj likalnik verjetno prevroč, zato zmanjšaj toploto. 

Ko končaš z vsemi sekcijami las, nanje nanesi hidrantni serum ali gel, ki zadržuje vlago, da se bodo lasje opomogli od vročine.

Kljub vsemu, je likalnik za lase največji sovražnik tvojih las, zato ga uporabi samo, kadar je res nujno.

Sušilec

S sušilcem za lase boš dosegla učinek večjega volumna, a boš ob enem potrebovala veliko več vaje in živcev, sploh če imaš zelo kodraste lase, ki se hitro sušijo.

Tudi v tem primeru izberi sušilec, s katerim lahko uravnavaš toploto zraka. Lase dobro zaščiti pred vročino in uporabi nastavitev hladnega ali srednje toplega zraka.

Najlažje boš lase z njim zravnala, če boš uporabila veliko ovalno krtačo. Sušilec drži pet do sedem centimetrov od las in s krtačo češi od korenin do konic. Pri koreninah najprej začni česati navzgor, preostanek las pa počeši navzdol. Si lahko predstavljaš gibanje, ki ga moraš narediti z roko? Tako boš dosegla volumen pri lasišču in ravne konice.

Navijalke

Najbolje je navijalke uporabiti na mokrih laseh. Izberi navijalke, ki so najbolj primerne za tvoj tip las. Bolj kot so tvoji lasje gosti, večje navijalke potrebuješ. Večje navijalke pa pomenijo bolj ohlapne kodre.

Lase zaščiti s kremo ali serumom, razdeli na tanjše pramene in jih ovij okoli ovijalk, ki jih nato pripneš na lasišče. Najbolje bo, če lase posušiš na zraku, pomagaš pa si lahko tudi s sušilnikom, katerega zrak naj ne bo prevroč.

Ko jih odviješ lahko uporabiš likalnik ali sušilec, da jih zravnaš, kar bo vzelo manj časa kot sicer in posledično ne bo tako poškodovalo las. Prav tako lahko pričakuješ lep volumen ob lasišču.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: TO je ugoden nakit, na katerega prisega Meghan Markle (popoln za poletje)

Priporočamo tudi: Uau! TEH 10 kosov so letos v Zari kupila najbolj modna dekleta (+trenutno so ZNIŽANI!)