Kodri z Instagrama so letošnja TOP pričeska pomladi (+kako jih narediš sama)

13. 2. 2019
Kodri z Instagrama so letošnja TOP pričeska pomladi (+kako jih narediš sama) (foto: Profimedia)
Profimedia

Ko pomislimo na preprosto seksi pričesko, se nam pred očmi narišejo valoviti lasje. Se strinjaš? 

Če začenjaš z vlažnimi lasmi, pravilno nastavi sušilec

Lahkotne kodre boš dosegla, če boš na sušilcu izključila opcijo sušenja z ioni, če jo tvoj sušilec premore. Tvoji lasje se ne smejo lesketati in morajo biti nekoliko "scukani".

Uporabi kodralnik

Najboljša izbira je kodralnik, ki ima obliko špangice. Uporabiš lahko tudi likalnik za lase, saj z njimi dosežeš bolj sproščene kodre. 

Velikost je pomembna

Verjetno ena najpomembnejših točk je, da uporabiš kodralnik z dovolj velikim vročim valjem. Popolna dimenzija je 3 centimetre premera. Takšen kodralnik bo lepe kodre oblikoval prav na vsakem tipu las. Manjši valji ustvarijo preveč drobne kodre, večji pa prevelike, ki se hitro razpustijo.

Ne scvri svojih las

Ključ do uspeha sta hitrost in gibanje. Lase hitro odvij iz kodralnika, da ne bodo preveč strukturirani. Pramen las enkrat ali dvakrat ovij okoli kodralnika in kodralnik potegni navzdol proti konicam. Kodri bodo bolj sproščeni, videti bodo zelo seksi in kot da vanje nisi vložila ogromno časa. In ga tudi ne boš, če boš delala hitro. Bolj kot ovijaš lase, bolj bo rezultat skodran in ne valovit.

Končni videz je odvisen od pravih produktov

Strokovnjaki predlagajo, da lase na koncu poškropiš s slano vodo ali sprejem za suho teksturo. Ne uporabljaj pretežkega laka za lase, uporabi pa ga šele, ko se bodo lasje ohladili.

Sponke za lase so tvoje prijateljice

Med tem ko kodraš preostanek las, tiste, ki so že gotovi, nežno spni na glavo. Ko jih boš odstranila, bo tvoj obraz lepo uokvirjen.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Pozabi na množenje verižic in prstanov, TAKO bomo nakit nosile v 2019

Priporočamo tudi: Naomi Campbell že leta nosi lasuljo, zdaj pa je KONČNO pokazala, kako izgleda brez nje