Ta lepotni popravek estetska kirurga absolutno odsvetujeta!

Estetska kirurgija je v porastu, a kljub cenovni dostopnosti lepotnih popravkov, moramo biti pri teh zelo pazljivi.

Ta lepotni popravek estetska kirurga absolutno odsvetujeta! (foto: Profimedia) Profimedia
18. 12. 2015

O trendih v estetski kirurgiji sta v intervjuju za revijo Story spregovorila simpatična mlada doktorja Nevio Medved in Igor Višnjar.

Trenutno največji trend estetske kirurgije je predvsem porast v dostopnosti storitev in tudi velik porast uporabnikov estetske kirurgije.

"V zadnjih letih opažamo večjo odprtost do posegov, vse več je zanimanja za posege s čim krajšim časom okrevanja - t. i. lunchtime posegi. Tako so v ospredju ambulantni posegi - botoks, polnila s hialuronsko kislino, pilingi ... Med operativnimi posegi so v ospredju posegi oblikovanja telesa z liposukcijo ter povečava dojk.

V zadnjih letih pa opazujemo neustavljiv trend v večanju števila ponudnikov estetskih storitev, tako po številčnosti izvajalcev kot tudi različnih profilov," pravita Medved in Višnjar (na fotografiji spodaj), ki en lepotni popravek še posebej odsvetujeta.

Igor

"Predvsem bi izpostavila uporabo trajnih polnil za povečavo ustnic in pomlajevanje obraza. Grozljive slike, ki krožijo po dnevnem časopisju in socialnih medijih, so večinoma posledica uporabe prostega silikona ali drugih trajnih polnil, ki se v tkivih spremeni v čvrsto brazgotino, ki deluje kot velika gmota, ki se je ne da več estetsko odpraviti," opozarjata.

Kristina

26-letna Kristina Rei (na fotografiji) si ustnice s silikonom polni že od najstniških let. Prejela je že več kot 100 injekcij, posledice njenega dejanja pa so razvidne iz fotografije.

Medved in Višnjar pravita, da se da ustnice že v 15 minutah čudovito in z občutkom zapolniti z uporabo polnil s hialuronsko kislino.

"Ker gre za polnilo, ki se sčasoma v našem telesu razgradi, učinek traja približno pol leta, kar lahko izkoristimo za igranje z različno obliko in volumnom. Dosežemo lahko resnično naraven videz, in ne učinka motečih račjih ustnic," dodajata.

Za polnilo - gel s hialuronsko kislino, ki daje videz naravnih, polnih ustnic, se je že pred časom odločila naša pevka skupine Muff (na fotografiji spodaj) Senidah, ki je z 'osveženim' videzom ustnic zelo zadovoljna.

Senidah

V tujini so trenutno zelo modne povečave zadnjic, ob katerih Medved in Višnjar pravita naslednje: 

"Prva izbira in najbolj naravna je nedvomno redna telesna vadba, lahko v kombinaciji s fitnesom. Ko pa govorimo o kirurških možnostih, lahko zadnjico povečamo z vsadkom ali pa z vbrizgavanjem lastne maščobe. Obe tehniki imata svoje prednosti in slabosti. Osebno zagovarjava uporabo lastne maščobe, predvsem zaradi bolj naravnega videza. Ker maščobo pridobimo z liposukcijo, lahko hkrati celotno telo tudi izklešemo in oblikujemo. Rezultat je trajen in naraven, telo pa brez velikih brazgotin."

Še več informacij o estetski kirurgiji izveš v izredno zanimivem intervjuju z Medvedom in Višnjarjem, ki si ga lahko v celoti prebereš v akutalni številki revije Story!

Story

Po intervjuju v reviji Storyu povzela: Špela Sila
Fotografije Primož Predalič, Profimedia