Spili poletno manikiro

Od novih poudarkov klasičnih barv do popolnoma odštekanih učinkov – to sezono so najbolj vroče manikire šopirijo kot pavi. Še ti se spusti v svet divje obarvanih krempeljcev, ki jih predlaga gurujka zvezdniških nohtov Lisa Logan (skrbi tudi za Beyoncine nohte). Njen nasvet je zdaj na dosegu tvojih rok.

27. 7. 2011

Drzna eleganca

Bela je nova črna – je predlaga modna industrija ob začetku sezone in belo uvrstila med kultne lake za nohte. To smo modne odvisnice hitro ponotranjile, saj se je iskanje bele manikire na Googlovem brskalniku povečalo za kar 50 odstotkov. A tej nežni barvi lahko dodaš drzen pridih, če konice nohtov obarvaš s sijočimi srebrnimi bleščicami. Dobiš jih v skoraj vsaki trgovini z materialom za ustvarjanje. Kako ustvariš to elegantno manikiro? Loganova razlaga:

''Nanesi dve plasti bele (dober lak je Zoya Nail Polish, odt. Purity). Še preden se lak posuši, na konice nohtov z zobotrebcem nanesi bleščice. Zmoči ga, da bo vlažen, nato pa ga pomoči v bleščice in jih namesti neposredno na konice nohta. Nadaljuj, dokler bleščice ne zaokrožijo vseh nohtov.''

Pop art

Umetnost poslikave nohtov je velik trend, zahvaljujoč zvezdnicam in Cosmo lepoticam z naslovnic, kot so Rihanna, Beyonce in Kate Perry, ki si drznejo nositi čipke, pike, luske … A profesionalna manikira v salonu je lahko zelo draga, zato ti bo všeč domača alternativa – Essense Nail Art nalepke. Nalepke omogočajo, da poslikani nohti postanejo del tvojega vsakdanjika. So preproste za uporabo, a najbolje primejo na čiste in suhe nohte, zato poskrbi, da imaš za takšno manikiro vseeno dovolj časa.

Udarne bleščice

Včasih so sijoči nohti pomenili lak z drobnim sijočim prahom. Novi laki, kot so ti spodaj, pa so nabiti z bleščicami in se posušijo v plastično lakasto strukturo (ki spominja na spoliran avto).

''Lepljivi delci vežejo pigment in bleščice, zato taka manikira traja dlje kot običajna in jo je težje odstraniti,'' pravi Loganova. Načina, kako nositi ta bling-bling lak, sta dva: z najljubšim odtenkom lahko namažeš vseh deset prstov ali pa svoji običajni, npr. rožnati manikiri, dodaš le nekaj bleščečih nohtov istega odtenka.

Francoska revolucija

Zahvaljujoč dodatni črti in nenavadni barvni kombinaciji – rožnato zlati, beli in mentolni barvi –, je to poletje francoska manikira rezervirana za seksi in drzne punce. Nanesi rožnato zlato bazo in pusti 10 minut, da se posuši. Nato na dve tretjini nohta (začni ob rastišču) nanesi nežen lepilni trak (npr. selotejp, ki si ga prej že pritisnila na hrbtno stran dlani). Konico, ki ni polepljena, premaži z belo. Pusti, da se nohti posušijo (10 min.). Nato ponovno nanesi selotejp na polovico belega predela, preostalo konico pa pobarvaj s svetlo modro (uporabi Alessandro Nail Polish, odt. Swimming In Carribean).

V divjini

Vse, ki ste že dolgo članice plemena Divje poslikani nohti, lahko častite novo tehniko poslikave, kot je tale. Brez skrbi, le videti je, da jo je težko ustvariti! Nanesi podlak z bleščečimi delci, nato nohte namaži oz. bolje rečeno 'popackaj' z rumeno, oranžno, rdečo, modro in zeleno (Estée Lauder Pure Color Nail Lacquer, odt. Pure Red, Chanel Le Vernis, odt. Mimosa, OPI Nail Lacquer, odt. Don’t Mess With OPI) ali pa uporabi set Orly Instant Artist Starter Kit. Pazi le, da so pike čim manjše. Na koncu jih obkroži s črnim svinčnikom za poslikavo nohtov ali pa si pomagaj s posebnim pripomočkom, kot je Orly Dotter Duo Tool.

Zbrala: Nika Veger, fotografije: Arthur Belebeav, Aleksander Štokelj, promocijski material