So tvoji lasje redki in izpadajo? Šamponu dodaj ti 2 sestavini, in tvoji lasje bodo rasli hitreje

Če iščeš naraven način za hitrejšo rast, goste lase in volumen, svojemu šamponu dodaj ti 2 sestavini in zgodil se bo čudež. ;)

So tvoji lasje redki in izpadajo? Šamponu dodaj ti 2 sestavini, in tvoji lasje bodo rasli hitreje (foto: Profimedia) Profimedia
29. 10. 2021

Čeprav je na trgu res veliko izdelkov, ki obljubljajo tisoč in en neverjeten učinek, so včasih najboljše stvari najbolj preproste.

Da imajo zdravilne rastline, začimbe in dišavnice res neverjetne učinke tako na kožo, kot tudi na lase verjetno že veš, vprašanje pa je, ali si do zdaj pomislila, da bi nekaj njihove zeliščne moči dodala tudi svojim kozmetičnih izdelkom.

Če so tvoji lasje redki in veliko izpadajo, naredi TOLE:

Če imaš doma eterično olje rožmarina in mandarine si zmagala! Če ju še nimaš, ju poišči v parfumerijah, trgovinah z zdravo hrano ali specializiranih trgovinah z eteričnimi olji. Pri tem je pomembno le, da uporabiš dermalno olje.

Recept, ki mu moraš slediti:

V 700 ml šampona dodaj 700 kapljic vsakega eteričnega olja in stekleničko dobro pretresi. S tako pripravljenim šamponom svoje lase umij kot običajno. 

"Las si nisem šamponirala že od sredine aprila" (Kaj se zgodi, ko se odpoveš šamponu)

Potem pa pazi na tole ...

Prepričaj se, da zaradi teh sestavin tvoji lasje po pranju ne bodo mastni ali umazani. Koncentracija olja je zelo nizka, vsebnost maščob pa bistveno nižja od običajnega ricinusovega ali repinega olja, ki se najpogosteje uporablja za nego las.

Rezultat bi morala opaziti po mesecu dni redne uporabe.

Za popoln učinek si po umivanju nanesi masko, ki jo običajno uporabljaš, in si ne krtači las, dokler so suhi, da se konice ne zlomijo. Nežno jih osuši z brisačo brez drgnjenja in mečkanja, nato pa posuši s sušilcem za lase.

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Elle.si