Slovenska lepotna kirurga predstavila revolucionarno novost!

Ugibanj, kako bi izgledali po lepotni operaciji, je konec! Klinika za estetsko kirurgijo Zorman-Repež je namreč predstavila najnaprednejšo napravo, ki pacientom omogoča dejansko predstavitev pričakovanega rezultata predvidenega estetskega posega.

Slovenska lepotna kirurga predstavila revolucionarno novost! (foto: Matangi) Matangi
27. 2. 2016

3D simulacijo, ki je v ljubljanski kliniki plastičnih kirurgov Petra Zormana in Andreja Repeža postala sestavni del predoperativnih posvetov, je razvilo švicarsko podjetje Crisalix in je plod večletnega sodelovanja priznanih strokovnjakov s področja informacijske in 3D tehnologije.

Vsem, ki jih zanima, kako bi večje dojke izgledale na njihovem telesu ali kako bi preoblikovan nos spremenil izraz njihovega obraza, s prikazom navideznega rezultata odgovore ponudijo že ob prvem posvetu.

Oglej si video predstavitev:

Dr. Andrej Repež, dr. med. (na fotografiji spodaj) pojasni, da je 3D simulacija hitra in učinkovita:

repez

"Z mobilnim skenerjem posnamemo izbrani del telesa z različnih zornih kotov. Nekaj sekund kasneje se tro-dimenzionalna slika pacientovega telesa prikaže na zaslonu. S simulacijo predvidenega posega prikažemo pričakovani rezultat. Prikazana simulacija pove več kot 1000 besed."

Z nekaj kliki se lahko tako zamenja velikost in oblika vsadkov za povečanje dojk, spremeni njihov položaj in način vstavitve, preoblikujemo lahko posamezne dele obraza, odvzamemo ali dodamo nekaj maščobe na različnih delih telesa in še marsikaj.

Orodje, ki močno olajša komunikacijo s pacientom

V preteklosti so se plastični kirurgi pri ženskah, ki so jih obiskale z željo po povečanju dojk, zanašali na oceno pred in pooperativnih fotografij, uporabljali športne nederčke s testnimi vsadki (sizerji) in v dolgotrajnih pogovorih poskušali natančneje razbrati kakšne so dejanske želje in pričakovanja.

Novo 3D tehnologijo as. Peter Zorman, dr. med (na fotografiji spodaj) zato vidi kot orodje, ki olajša komunikacijo s pacientom:

Peter

»S pomočjo 3D simulacije lahko popolnoma razumemo kakšna so pričakovanja, saj pacient pri oblikovanju navideznega rezultata aktivno sodeluje. Dobi jasno predstavo o tem, kako bi izbrani poseg spremenil njegov obraz ali telo in ali se pričakovani rezultat ujema z obliko in proporci celotnega telesa. Tako ob vseh preostalih pomembnih informacijah lažje razmisli ali se bo za poseg odločil ali ne.«

Po posvetu pacienti po elektronski pošti prejmejo povezavo, preko katere lahko do opravljenih simulacij dostopajo kar od doma - preko osebnega računalnika ali s pametnim telefonom.

Tako jih lahko delijo s partnerjem ali tesnimi prijatelji, se z njimi posvetujejo in pomembne odločitve sprejmejo po tehtnem premisleku v domačem okolju ob pomoči ljudi, ki jim zaupajo.

Kirurga pri tem še vedno opozarjata, da je človeško telo živ organizem in na rezultat posega poleg kirurške tehnike in uporabljenih materialov vplivajo številni nepredvidljivi dejavniki, ki so odvisni od bioloških značilnosti posameznika.

Zato kljub napredkom v tehnologiji nihče ne more in ne bo mogel zagotoviti željenega oziroma izbranega končnega rezultata.

Specialista plastične kirurgije, Andrej Repež in Peter Zorman, sta po 15 letih skupnega dela v operacijskih dvoranah doma in po svetu uresničila željo o moderni, intimni kliniki z najvišjimi merili strokovnosti. Z ekipo predanih sodelavcev sta leta 2012 ustanovila kliniko Zorman-Repež, plastični kirurgi, v Ljubljani.

Kot pri zapletenih mikrokirurških rekonstrukcijah, tudi pri vseh estetskih posegih največji poudarek namenjata kakovosti končnih rezultatov in varnosti pacientov. Ob vračanju naravnega in ustvarjanju lepega živita svoje in izpolnjujeta sanje drugih.