Skrb za vašo polt – vrhunski nasveti za ličenje občutljive kože

Mogoče imate vse življenje občutljivo kožo ali pa ste to ravno ugotovili – kakor koli, celo najobčutljivejša koža je lahko sijoča! Naučite se ugoditi svoji koži in jo negovati z Allisoninimi nasveti. Pogovor z Allison Despriestre, vizažistko.

18. 3. 2015 | Promocijsko sporočilo

Kakšne so vaše izkušnje z občutljivo kožo?

Delam z osebami, pri katerih delo zahteva vsakodnevno nanašanje ličil, včasih celo večkrat na dan. To lahko neugodno vpliva na kožo, ki lahko postane občutljiva. Zato moram zelo paziti pri izbiri izdelkov in upoštevati vse tipe kože oseb, ki jih ličim.

Kako veste, da ličite osebo z občutljivo kožo?

Njihova koža močneje reagira – na dotik, kozmetične izdelke in temperaturne spremembe, pogosto se pojavijo neenaki madeži in nepravilnosti, ki vplivajo na kakovost kože. Znaki, ki kažejo, da gre za občutljivo kožo, so lahko suhi ali mastni madeži, rdečica, rozacea, modrikasti kolobarji pod očmi ali akne.

Kadar ličim, vedno predpostavim, da gre za občutljivo kožo. To ne more škodovati in tako sem lahko prepričana, da koža ne bo slabo reagirala. Mislim, da je skrb za kožo enako pomembna kot zdrav način življenja – treba je spoštovati lastno telo. Vaša koža je nenadomestljiva, zato je v vašem interesu, da jo zaščitite.

Opazim tudi, da ima vse več ljudi, ki jih ličim, občutljivo kožo. Način življenja se spreminja – ljudje so pod stresom in povečala se je raven onesnaženja. Pogosto tudi prekinjamo in spreminjamo rutine negovanja kože – vedno preizkušamo nove izdelke ter spremljamo najnovejše trende in priporočila prijateljic, ob tem pa sploh ne preverjamo, kateremu tipu kože je kakšen izdelek namenjen, iz česa je sestavljen, ali je hipoalergen itd.

Občutljive kože ne štejem za tip kože, temveč za zdravstveno stanje, ki je lahko trajno. Občutljiva koža lahko ponovno postane normalna, če z njo pravilno ravnamo.

Kateri pristop uporabljate, kadar ličite model ali igralko z občutljivo kožo?

Najprej opravim nego za občutljivo kožo. Potem počakam čim dlje, da se prepričam, da je koža vse vpila (v tem času običajno urejam pričesko), preden začnem ličiti. Rada uporabljam podlage, ki so posebej ustvarjene za občutljivo kožo. Uporabljam čim manj izdelkov, da koža ne bi reagirala, in ličila nanašam v zelo tanki plasti. Med nanašanjem vsakega posameznega izdelka pazljivo spremljam reakcijo kože. Seveda poskušam biti še bolj nežna kot običajno.

Kateri nasvet je najboljši za občutljivo kožo, kar ste jih kdaj dobili?

Nikoli ne zapusti stanovanje, dokler ne naneseš zaščitne nege, in pozimi nikamor brez šala. Zelo pomembno je zaščititi kožo pred škodljivimi vplivi iz okolja (onesnaženje, UV-žarki, prehod s toplega na hladno, sol, itn.). Prvo, kar bi morali storiti, ko zvečer pridete domov, je, da pravilno odstranite ličila in nanesete obnavljajočo nego, da se vam koža čez noč obnovi.

Kaj bi radi sporočili ženskam z občutljivo kožo?

Skrbite za svojo kožo. Uporabljajte dobre izdelke in znane znamke. Vzpostavite redno rutino in se je držite – najdite tisto, kar ustreza vaši koži, in ne prekinjajte rutine.

Za več informacij, preverite tukaj.