Nasveti strokovnjakinje za popolno polt – korak za korakom

Naučite se poslovnih skrivnosti profesionalne vizažistke, ki je odgovorna za številne glamurozne sloge znanih. Odkriva nam, kako določiti potrebe ter izbrati prave teksture in barve. Naučite se doseči popolno polt s tem preprostim vodnikom profesionalne vizažistke Allison Despriestre – korak za korakom.

17. 3. 2015

Katera je vaša priljubljena faza ličenja?

Za doseganje prave polti je potreben diskreten pristop in kakovostni izdelki. Gre predvsem za izbiro kakovostnih izdelkov za kožo. Glede na to, da veliko ličim za oddaje v živo in videospote, je pomembno doseči sijoč in naraven videz. Kamera ne laže in če je podlaga predebela ali slabo nanešena, se to takoj opazi in tega ni mogoče popraviti.

1. korak: Kateri način je najboljši za izbiro idealnega pudra – s pomočjo vodnika, vzorcev ...?

Če še vedno iščete idealen puder, pomeni, da bodisi še vedno niste našli pravega izdelka bodisi ga ne nanašate dobro. Svetujem vam, da začnete uporabljati spletne vodnike in preizkušati različne tehnike za nanašanje pudra. Če tudi v tem primeru ne dosežete želenih rezultatov, verjetno uporabljate napačen izdelek.

V tem primeru se morate brez ličila napotiti v trgovine in preizkusiti različne pudre na različnih delih obraza. Tega ne počnemo pogosto, vendar je to resnično najboljši način, da najdete tisto, kar vam ustreza. Najpomembnejše je poslušati svojo kožo – ne kupujte pudra, ki ga kupujejo vsi drugi. Poskusite najti izdelek, ki ustreza vam. Puder je osebna stvar – odvisen je od tipa, kakovosti in odtenka kože ter od stopnje njene občutljivosti. Brez oklevanja prosite za vzorce!

2. korak: Kateri dodatni pribor uporabljajte – imate raje čopiče, gobice ali kaj tretjega?

Uporabljam različne stvari! Kot vsi vizažisti in vizažistke izbiram tradicionalne pripomočke – čopiče, uvijalnik trepalnic, papir za vpijanje maščobe itn. Za razliko od drugih pa rada uporabljam blazinico za puder – v primerjavi s čopiči blazinice ne razpršujejo pudra, saj je treba rahlo pritisniti (kar podaljša trajanje pudra na obrazu), in ne uničujejo učinka ličenja, saj drgnjenje ni potrebno. Nato moramo s celotnega obraza s čopičem odstraniti višek pudra. Uporabljam veliko blazinic, suhih ali namočenih v sredstvo za odstranjevanje ličil – odlične so za odstranjevanje madežev ali podlage, ki se je nabrala v gubah. Lahko ste zelo natančni in odstranite ravno tisto, kar je treba.

3. korak: Kakšni so vaši osebni nasveti za doseganje naravne polti?

Pijte veliko vode! Tako dosežete rezultate, saj vlažite kožo od znotraj. Glede ličil: ne nanašajte preveč podlage, nanašajte jo čim manj in ne nanašajte dodatnih ličil med dnevom! Ne iščite »popolnosti« – koža v tem primeru ne bo videti naravno. Kakšna nepravilnost lahko da vašemu videzu šarm. Vedno si želim, da ljudje pomislijo »to dekle ima čudovito kožo«, namesto »to dekle je odlično naličeno«. Ličila ne bi smela biti v središču pozornosti. Poskušam biti diskretna in se izogibam nanašanju debelih plasti. Rezultat bi moral biti naraven in svež – preprosto čudovita koža, ki je videti zdravo. Kadar dobim kakovost in teksturo kože, ki si jo želim, je pred mano platno, ki čaka, da nanesem barve.

4. korak: Kakšna je vaša skrivnost lepote številka ena? Popolne obrvi!

Bodite pozorne na obrvi! Odlično ličenje ni nič, če obrvi niso lepe. Morajo biti simetrične, z dobrim lokom, naličene, vendar z naravnim videzom. Ta del obraza pogosto zanemarjamo, vendar neenaka črta lahko pokvari vtis odlične polti ali popolno naličenih ustnic.

Kateri del svojega dela, ki ga opravljate kot vizažistka, imate najraje?

Moje delo sestoji iz niza minljivih trenutkov, ki so izredno dragoceni. Začne se, ko izvem, koga bom ličila. Takoj si v mislih ustvarim sliko polti, ki jo želim doseči. Tu so tudi tisti trenutki »prej in potem«, ki nastanejo, medtem ko postopoma ustvarjam videz, ter končni rezultat, ko se oseba pogleda v zrcalo, kar lahko izzove različne občutke!

Za več informacij, preverite tukaj.