Ko odkriješ pravo…

...podlago za tvojo kožo! Včasih misija nemogoče, zame niti ne. Če te zanima zakaj in kako, preberi mojo spodnjo lepotno izpoved in preizkušnjo.

30. 4. 2015

Sama tekočo podlago uporabljam redko, le za posebne priložnosti, dogodke in snemanja. Imam namreč to srečo, da je moja koža na obrazu precej enakomernega tena brez večjih nepravilnosti. Za izenačitev tena tako vsakodnevno uporabljam puder v kamnu, iskanje pravega pa je popolnoma druga zgodba. In sedaj... ...

sem ga našla. Vichy Teint Idéal kompaktni puder, ki vsebuje mineralni kompleks na osnovi bizmutovega oksiklorida in sljude prispeva k bolj sijoči polti. Božanski! Žametna tekstura, odlična prekrivnost, kar je mimogrede pri pudrih v kamnu redkost, lep, ravno prav sijoč končni učinek. V mojem lepotnem laboratoriju sem kot urednica lepote pri Cosmu preizkusila že vse in še več. Lahko trdim, da je to ena najboljši podlag v kamnu in vsekakor vredna nakupa. In še nekaj besed o mojem testiranju...

Prvi preizkus: nanos Vichy Teint Idéal kompaktnega pudra s priloženo gobico. Gobica je ravno prav mehka in velika, nanos enostaven in kar je super, z gobico ne zajameš prevelike količine pudra, ki bi ustvarila lutkast videz. Prekrivnost je bila v tem primeru precejšnja, skoraj enaka kot pri tekoči podlagi. Moj ten je bil izenačen, rdečica okrog nosu in na bradi pa popolnoma nevidna.

Drugi preizkus: nanos Vichy Teint Idéal kompaktnega pudra s čopičem. Uporabljam velik čopič iz naravnih vlaken, ki je naravnost odličen in omogoča enakomeren nanos. Rezultat: nežno žametna tančica, ki je diskretno ovila moj obraz. Čeprav malce manjša prekrivnost kot pri nanosu z gobico, je tudi v tem primeru zadovoljila moja pričakovanja.

Plusi in minusi: definitivno je plus prekrivost in pa dejstvo, da puder ni poudaril mojih gubic, kot je to navadno pri nekaterih pudrih. Glede na to, da je moja koža bolj suha, ni bilo sledi o kakršnikoli izsušitvi in luščenju. Edini in doslej največji minus pa je zagotovo barva, saj je na voljo unikatni odtenek, ki je precej svetel, moja koža pa olivna in hitro porjavela. Vendar že imam rešitev! Kompaktni puder bo namreč v poletnih dneh zamenjal Vichy Teint Idéal bronasti puder ;).

Katja Jakopovič, pomočnica urednice in urednica lepote