Iskanje idealnega pudra

Pri izbiri pudra bodite pozorne na pudre, ki lahko dobesedno zadušijo vašo kožo. Debele ali preveč prekrivne teksture pudrov lahko močno povečajo reaktivnost kože in sprožijo nasprotni učinek od želenega. Sezite rajši po pudrih, ki pustijo koži dihati, in ne pozabite preveriti, ali je bila formula testirana na občutljivi koži.

18. 3. 2011 | Promocijsko sporočilo

Začnite ponovno uživati v ličenju

Da bi prekinili ta začarani krog, nam Emanuelle Foucaud, strokovnjakinja na področju dermoestetike na Inštitutu Vichy, polaga na srce: »Poskrbite predvsem za dobro hidratacijo vaše kože. Izberite hipoalergeno, nekomedogeno formulo, ki kože ne bo izsušila. Za optimalen rezultat nanesite izdelek s pomočjo gobice ali čopiča. Podlago vedno nanašajte od sredine obraza navzven, da dosežete naraven videz kože. Te formule lahko uporabite tudi na posameznih predelih. S prstom preprosto nanesete izdelek na predel, ki vas muči: nepravilnosti, rdečica, ...« Izredno pomembno pa je, da po uporabi dobro umijete gobico oziroma čopič, da se ne bi zaredile bakterije. S šamponom lahko nežno umijete dlačice čopiča. Najprej jih narahlo popivnajte z brisačko, nato pa pustite, da se posušijo v vodoravnem položaju, da se ne dlačice bi odlepile. Zadnja od nezanemarljivih prednosti izbire peresno lahkega pudra pa je v čiščenju. Pri odstranjevanju vseh pigmentov s kože potrebujemo namreč manj drgnjenja z bombažno blazinico, kar seveda pomeni manj draženja kože. Dragocen nasvet za odstranjevanje ličil za občutljivo kožo pa se skriva v izbiri micelarne raztopine (Purete Thermale) ali kakršnegakoli drugega izdelka, ki ne zahteva izpiranja.

Dve muhi na en mah

»Če si vlažilno kremo vmasirate v obraz, boste pospešili mikrocirkulacijo, globinsko spodbudili tkiva in zgladili neenakomerne predele,« svetuje Emmanuelle Foucaud, svetovalka pri Inštitutu Vichy. Preberite si najboljša navodila.

Preverite na Vichy Teint strani.