Skice resnične lepote: Kako samozavestna si?

Dove je v sodelovanju s forenzičnim umetnikom izvedel čisto poseben eksperiment - razkril ti bo drastično razliko med tem, kako se sami vidimo in kako nas vidijo drugi.

30. 4. 2013 | Promocijsko sporočilo

Način, na osnovi katerega se opisujejo ženske, je namreč bistveno drugačen od načina, kako jih drugi dojemajo. Kar 54 % žensk se strinja, da so same sebi najhujši kritik glede izgleda, kar vodi do osupljive številke - 672 miljona žensk po vsem svetu.

Dove® je zato predan misiji ustvarjanja sveta, kjer je lepota vir samozavesti in ne tesnobe. Na osnovi tega je bil izveden socialni eksperiment, ki ponazarja na to težavo.

V kratkem filmu Skice Resnične Lepote, Dove raziskuje, kako ženske vidijo svojo lepoto, v primerjavi s tem, kar vidijo drugi. Pri ustvarjanju je sodeloval Gil Zaora, FBI forenzični umetnik, ki uporablja tehniko risanja Compositure™ Methodology, na osnovi katere je narisal več kot 3000 skic v svoji 28-letni karieri.

Film prikazuje, kako Zamora ustvarja skice sedmih žensk, ki so skrite za zaveso ter uporablja njihove opise kot podlago za risanje. Le-te so pred srečanjem s forenzičnim umetnikom preživele nekaj časa tudi z neznancem, ne da bi vedele zakaj. Zamora je nato narisal še eno skico glede na opise neznancev. Večina skic, narisanih na osnovi opisa neznancev, je bila lepša, ženske so bile srečnejše ter portreti bolj natančni.

''Ko so me prosili, da bi del Dove filma, si nisem predstavljal, kako različni bosta obe skici portreta'' je dejal Gil Zamora, forenzični umetnik.

''Najbolj so me navdušile čustvene reakcije žensk, ko so videle obe skici - eno zraven druge. Mislim, da bo večina od teh pogumnih žensk ugotovila, da imajo izkrivljeno predstavo o sebi, ki je močno vplivala na njihova življenja."

Skica pove več kot tisoč besed

In prav tako odziv žensk na podobo, ki jo imajo same o sebi in njihovo spoznanje o tem, kako slaba samopodoba vpliva na njihova življenja.

Navdih za vse ženske in ostale gledalce, da bodo videli svojo pravo lepoto.

Kadar se ženske počutijo in izgledajo najbolje, so srečnejše. Zato Dove Skice resnične lepote spodbujajo ženske, da razmislijo o načinu, kako gledajo same na sebe. Več na spletni strani http://www.dove.com/realbeautysketches, na Facebook.com/Dove, ali pa se vključite v pogovor na #wearebeautiful.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri