Silvestersko ličenje: Bleščeča v novo leto!

‘Must have’ prihajajoče sezone so bleščice, Silvestrovo pa je dan, ko se vanje lahko potopiš kar cela. Njihov lesk privablja pozornost, zato so lahko seksi modni dodatek h kateremukoli stajlingu (tudi npr. maturantskemu).

Sijoča griva (foto: Cosmopolitan) Cosmopolitan
30. 12. 2011

Z našimi nasveti za njihovo odstranjevanje pa ti tudi zagotavljamo, da bo dan potem bleščeče čisto tudi tvoje stanovanje.

Ledene trepalnice

Tako jih ustvariš: Da poudariš in definiraš oko, najprej nanesi črno tekoče črtalo (na mastno barvico lepilo ne bi prijelo). Nato na rob trepalnic nanesi lepilo za trepalnice (tu so uporabljene Shu Uemura, ki jih lahko kupiš prek spleta, pri nas pa so najlepše Art Deco). Počakaj, da se lepilo zgosti, nato trepalnice prilepi od zunanjega proti notranjemu kotičku.

Tako jih odstraniš: Trepalnice povleci od notranjega proti zunanjemu kotičku. Lepilo z njih in kože odstrani z mandljevim oljem ali oljnim odstranjevalcem ličil (npr. Art Deco Augen Make Up Entferner Pads). Trepalnice do naslednje uporabe shrani v škatlico, kot so bile v originalu, da ohranijo obliko.

Sijoča griva

Tako jih ustvariš: Pramene, široka 5 cm, navij na tanek kodralnik (kot je Philips SalonStraight & Curl). Kodre zvij v krogce in pripni h glavi ter pusti, da se ohladijo. Nato jih počeši s ploščato krtačo, da dobiš mehke puhaste valove. Za tono bleščic lase poprši z lakom (kot je Nivea Diamond Gloss Lak za lase), nato pa jih posuj z bleščicami (najbolje, da stojiš v kadi). Zaradi laka se bodo prilepile na lase. Dodatni in bolj subtilni lesk grivi dodaj z izdelkom, ki vsebuje droben bleščeč prah, kot je Alterna Caviar Sparkling Champagne Spray.

Tako jih odstraniš: Nagni se nad kad in lase pokrtači s krtačo iz naravnih dlak, ki zgrabijo in odstranijo bleščice (pozneje krtačo posesaj in umij). Nato lase umij dvakrat.

Galaktični nohti

Tako jih ustvariš: Naprej nohte pobarvaj s črnim sijočim lakom, kot je Orly, odt. Liquid Vinyl. Od tretjine nohta pa do konic nanesi lak v bleščeči temno modri (Zoya Nail Polish, odt. Twila). Pusti, da se nanosa posušita. Na zadnjo tretjino nato nanesi zlato-srebrne bleščice, kot so Zoya Nail Polish, odt. Luna.

Tako jih odstraniš: Lak z bleščicami se močneje oprime nohta, zato vatirano blazinico prepoji z odstranjevalcem laka in jo za minuto položi na noht, da raztopi plasti. Nato podrgni močneje kot sicer.

Disko ustnice

Tako jih ustvariš: Na ustnice nanesi šminko rdeče barve (všeč nam je Lancome Color Design Sensational Effects Lip Color Matte, odt. Red Haute), nato sredino ustnic premaži z zlatim bleščilom, kot je Chanel Glossimer, odt. SparkleD’Or. S čopičem za senčila nanesi rdeče bleščice na rob ustnic, zlate pa na sredino. Da bo obstojno, vse skupaj premaži z utrjevalcem Art Deco Magic Fix.

Tako jih odstraniš: Na ustnice obilno nanesi balzam ali mastno kremo, da se bleščeče plasti raztopijo. Nato vse skupaj najprej odstrani s čistilnim robčkom za občutljivo kožo (npr. Nivea Nežni čistilni robčki).

Kristalne oči

Tako jih ustvariš: Izberi kristalčke za obraz v zlati, srebrni ali pa barvi, enaki tvojim očem. Kristalček zgrabi s pinceto in spodnjoploščo namaži z lepilom (za trepalnice, če ni priloženo). Ko se lepilo delno posuši, biser s pinceto nanesi na želeno mesto. Najlepše je, če drobnega naneseš blizu notranjega kotička oči, nekaj večjih pa na zunanji del veke.

Tako jih odstraniš: Kamenčki bodo odstopili, če jih prepojiš z oljem ali pa jih s kože podrgneš po kopanju.

Modna urednica: Rebecca Hessel Cohen

Lasje: Jean Marc Choffel za Wella pri Artists by Next

Ličenje: Christopher Ardoff za Christian Dior pri Art Department

Manikira: Lisa Logan za Essie pri Artists by Next

Scena: Charlotte Malmlof

Model: Taylor Warren/Fusion