Si želiš lepše in močnejše lase? Lastnica čudovitih las Ajda Sitar razkriva, kako do njih!

Blogerka Ajda Sitar je pred dnevi na svojem blogu razkrila 10 lepotnih skrivnosti, s katerimi skrbi za svoje lepe lase. 

Si želiš lepše in močnejše lase? Lastnica čudovitih las Ajda Sitar razkriva, kako do njih! (foto: Katarina Veselič) Katarina Veselič
11. 12. 2017

Ajda Sitar svojim lasem posveča posebno pozornost.

Pred dnevi je na svojem blogu Ajdas.com delila najpogostejša vprašanja, ki ji jih zastavljajo sledilke, in odgovore nanje. Barvanje, striženje in nega las. S preprostimi nasveti bodo tako tudi tvoji lasje rasli hitreje, postali bodo gostejši in močnejši.

Prvi razlog za Ajdine tako lepe lase se skriva v genetiki.

"Moja mami ima res goste in močne lase, ki jih je podedovala po mojem dedku. Očitno imamo 'grivo' vpisano v DNK."

A vseeno ni vse odvisno le od tega ...

Ajda Sitar

Pomembna je tudi zdrava prehrana (tu se Ajda pogosto pregreši, pravi), obiski dobrega frizerja in uporaba izdelkov doma. Izogibanje prekomernemu izpostavljanju dejavnikom, ki lasem škodujejo, pa prav tako vpliva na stanje las, pravi Ajda.

Preveri še Ajdino domačo lasno rutino (št. 7!) in njenih preostalih 8 TOP skrivnosti za lepe lase!

1. Striženje in barvanje?

Simpatična blogerka že leta prisega na Frizerski salon Lasek v Domžalah, ki ga vodi Danica Žibert. "Njej resnično 100% zaupam. Frizerju in ginekologu enostavno moraš zaupati."

2. Na katero barvo za lase prisega?

Na profesionalne barve za lase Redken. Te so brez amonijaka, lasišča ne dražijo (nekatere druge profesionalne barve so jo namreč izredno srbele), hkrati pa poskrbijo za dobro obstojnost in ne poslabšujejo kvalitete las. Najboljše rezultate prinesejo prav na blond laseh. Ob predpostavki, da frizer resnično ve, kaj dela, pravi Ajda. So pa to nekoliko dražje barve.

Ajda Sitar

3. Kako do tako lepe blond barve?

Za končni rezultat pri vsakem barvanju je ključnih več faktorjev, pravi Ajda.

"Od tega, kakšna je tvoja naravna barva las (moja je mišje blond), do tega, kdo te barva in s kakšnimi barvami. Sama imam srečo, da imam dobro podlago, precej močne lase in frizerko, ki ve, kaj dela. Samo dober frizer ti bo znal namešati pravo razmerje za dober končni rezultat. Istočasno pa ti bo povedal, kako realna so tvoja pričakovanja (iz živo rdeče na pepelnato blond težko prideš v enem obisku) in kaj je za to potrebno."

4. Kako pogosto hodi k frizerju?

Odvisno od letnega časa, priložnosti in stanja las, zaupa Ajda.

"Poleti redkeje, sicer pa običajno obiščem frizerja enkrat na 2 meseca za barvanje (imam to srečo, da je moja naravna barva las podobna tisti, na katero se barvam). Strižem se približno 2x letno, torej vsak drugi ali tretji obisk (v zadnjem obisku je odletelo stran kar nekaj centimetrov las, tako da imam sedaj za nekoliko dlje mir pred striženjem)."

 

A post shared by Ajda Sitar (@ajdasitar) on

Punca si pogosto privošči tudi nekoliko bolj intenzivno nego v salonu (npr. tretma Redken, Literam terapija, Olaplex itd.).

5. Profesionalni vs. drogerijski izdelki za lase?

"Tu enoznačnega odgovora ne morem dati, bi pa v večini prej glasovala za profesionalne izdelke," je s svojimi sledilkami iskrena Ajda.

"Predvsem zato, ker tam težje zgrešiš, imajo bolj kvalitetne sestavine in posledično bolj intenzivno negujejo lase. Tudi v drogerijskem rangu sem našla nekaj res dobrih izdelkov, tako da ceneje zagotovo ne pomeni, da je tudi manj kvalitetno."

6. Kako pogosto umivati lase?

Približno 2x tedensko, pravi Ajda. Pri njej so razlogi za takšen ritual delno lenoba, dejstvo, da ji umivanje ter sušenje vzame precej časa, in delno dejstvo, da njeni lasje ne potrebujejo pogostejšega pranja.

"Prvi in drugi dan po pranju so super, tretji so OK, četrti in peti pa na primer preživim, če jih imam v čopu. Ob kakšnem napornem študijskem obdobju, ko sem bila večinoma doma, sem jih včasih oprala tudi le 1x tedensko."

 

A post shared by Ajda Sitar (@ajdasitar) on

7. Kako izgleda Ajdina domača lasna rutina?

"Običajno moj ritual umivanja lase izgleda tako, da si lase umijem 2x s šamponom in nato nanesem balzam, ki ga pustim delovati cca. 3 minute. Čiste lase si ovijem v brisačo in jih kakšne 10 minut pustim v njej, tako da se voda vpije in da pri sušenju nimam toliko dela."

Takoj po tem na lase nanese sprej za lažje razčesavanje, včasih zavije lase še za nekaj minut v brisačo, nato pa jih posuši s fenom. Ko so že skoraj suhi, običajno nanese še nekaj negovalnega olja na konice.

8. Katero krtačo za lase uporabljati?

Ajda priporoča Wet Brush za vsak dan in Tangle Teezer v potovalni verziji za na pot.

 

A post shared by Ajda Sitar (@ajdasitar) on

9. Kako do lepih kodrov?

Lase kodra šele, ko so ti popolnoma osušeni. Še raje vidi, da so umiti pol dneva ali cel dan prej. Nanje ne nanese olja, temveč le sprej za razčesavanje ali pa Alterna Caviar CC kremo, ki med drugim nudi tudi toplotno zaščito. V dolgoročnem boju proti škodljivim učinkom termalne zaščite si pomaga z Olaplex No. 3 izdelkom za uporabo doma (Olaplex nego pa si občasno privošči tudi v salonu).

Uporablja 2 kodralnika: Bellissima Ricci&Curl avtomatski kodralnik za bolj močne in manjše kodre in Remington PROluxe 25-38mm kodralnik za lase, ko želim večje kodre.

Vir: ajdas.com
Fotografije: Katarina Veselič, Facebook.com/@sitarajda

Več o izdelkih, ki jih Ajda priporoča za nego las lahko izveš na njeni spletni strani s klikom TUKAJ.

Preberi še: Najbolj drzne lepotne spremembe znanih Slovenk v 2017!

Priporočamo tudi: Zdaj, ko je Harry zaseden, je tu še 5 princev, ki jih lahko poročiš!