Si želiš bolj polnih ustnic? To je zamolčana resnica o "umetnih" ustnicah!

Polnjenje ustnic tudi pri nas postaja vse bolj pogost lepotni poseg, ampak to še vedno ne pomeni, da ne obstaja tveganje, da gre kaj narobe ...

Si želiš bolj polnih ustnic? To je zamolčana resnica o "umetnih" ustnicah! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 11. 2017

Vzpon selfijev na družbenih omrežjih je s seboj prinesel določene lepotne ideale, med katere spadajo tudi polnejše ustnice. Če si jih resnično želiš in te nič ne more prepričati v nasprotno, vsaj poskrbi, da veš naslednje … (No, mogoče pa bo ravno to tisto, kar te bo odvrnilo od posega ;))

Najprej pa opozorilo: Ne naredi posega samo zato, da bi bila bolj samozavestna! Katerikoli poseg, ki si ga omisliš, naj bo zgolj in samo zato, da z njegovo pomočjo "izboljšaš" svojo naravno lepoto in ne zato, da popolnoma spremeniš svoj izgled ali samozavest.

Zdaj pa naprej na razloge PROTI:

1. Polnila lahko povzročijo poškodbo tkiva

Vsakič, ko v telo vbrizgaš tujo snov, obstaja tveganje. Kar pomeni, da lahko to za tvoje ustnice pomeni poškodbo tkiva ali celo, da le-to odmre.

"Največje tveganje pri katerem koli tipu polnila je nekroza, kar pomeni, da je bilo le-to vbrizgano v krvno žilo in je povzročilo odmiranje tkiva," pravi dr. Winnie Moses.

2. Veliko stranskih učinkov je začasnih

Na srečo pa je veliko možnih stranskih učinkov blagih in začasnih. "Druga pogosta tveganja vključujejo modrice, otekanje, izbokline – ampak ta so začasna in navadno trajajo le nekaj dni," pravi dr. Moses.

Zapomni si, da bodo šele nekaj dni po posegu tvoje ustnice videti tako kot morajo (če ne, nujno obišči zdravnika).

3. Držijo od šest do devet mesecev

Če si do zdaj mislila, da polnilo drži za vedno, temu ni tako – drži namreč manj kot eno leto. To dr. Moses pripisuje premikanju ustnic (tj. pitju, prehranjevanju, govorjenju).

4. "Račje" ustnice (ang. duck lips) pomenijo, da je nekaj šlo narobe.

Ko vidiš, da ima oseba umetne "ustnice kot račka", je pri posegu najverjetneje prišlo do napake oziroma nesreče. Nobeno polnilo ni namenjeno, da ustvari takšen videz, in "račje" ustnice so rezultat njegovega napačnega vstavljanja.

Tveganje pri polnjenju ustnic prav tako predstavlja prekomerno ali neenakomerno polnjenje.

5. Lahko pride tudi do alergijske reakcije

Kot pri vseh podobnih postopkih lahko tudi tukaj pride do alergijske reakcije na polnilo, kar se sicer dogaja zelo redko, a vendar je treba tudi to vzeti v zakup.

"Veliko bolj resni stranski učinki so lahko dlje trajajoče modrice ali otekanje, izbokline in vbokline na mestu vbrizga, infekcija, nesimetričnost, alergijska reakcija na proizvod, ki povzroči močnejše otekanje in srbenje ter celo razjede in brazgotine," pravi dr. Stanley Kovak.

6. Trajna polnila lahko povzročijo trajne posledice

V nasprotju s standardnimi polnili, ki držijo 6–9 mesecev, lahko trajna polnila (kot je na primer silikon) povzročijo zelo resne težave in stranske učinke, ki ustnice trajno poškodujejo, pravi dr. Marc Mani.

"Četudi je vbrizgana pravilna količina silikona, se lahko telo odzove z vnetjem, kar lahko za vedno uniči ustnice. Prav tako lahko pride do okužbe."

Če te še vedno nismo prepričali, ti polagamo na srce naslednje:

S svojim zdravnikom se pogovori o svoji zgodovini bolezni, skrbeh in kaj si želiš, da bi ti poseg prinesel.

Vedno dobro razišči in nikoli ničesar ne naredi iz danes na jutri, brez da bi se 100% prepričala, da je ta odločitev dobra.

Poskrbi za to, da najdeš najboljšega možnega zdravnika, ki uporablja samo visoko kvalitetna polnila, pa četudi te bo stalo nekoliko več, in ga vprašaj po vseh stranskih učinkih.

Gre za tvoje ustnice, tvoj obraz, zato jih zaupaj samo najboljšim!

Polnejše ustnice pa lahko dosežeš tudi po naravni poti:

Če si zaželiš bolj polnih ustnic, pa ordinacija ni ravno tvoj najljubši prostor, poleg tega pa se nikakor ne želiš spopadati s stranskimi učinki (tudi tistimi najmanjšimi, kot so nekaj dni otečene ustnice), poskusi z alternativnimi idejami.

Govorimo seveda o ličenju – svinčniku za obrobo ustnic, rdečilu, balzamu za ustnice in raznih pripomočkih (posebnih glosih), ki bodo naredili tvoje ustnice na videz polnejše.

Povzeto po: thelist.com

Preberi še: Nov lepotni trend, ki so mu podlegle tudi nekatere znane Slovenke ali pa Chiara Ferragni: Pet mesecev noseča je videti bolje kot kdajkoli!

Priporočamo tudi Horoskop: TO je piercing, ki je pisan na kožo tvojemu znamenju!