Si vedela, kako čudežen učinek ima na lase riževa voda?

Riževo vodo Azijke že stoletja uporabljajo kot glavno sestavino svojih lepotnih rutin, kar še posebej velja za lase. Razkrivamo, zakaj!

Si vedela, kako čudežen učinek ima na lase riževa voda? (foto: Unsplash.com/Zoran Zonde Stojanovski) Unsplash.com/Zoran Zonde Stojanovski
19. 1. 2018

No, vsaj za ženske iz vasi Huanglue na Kitajskem to drži, saj povprečna dolžina las v tej vasi znaša kar 182 centimetrov (in ne, tega nisi prebrala narobe).

S to dolžino so se v Guinessovo knjigo rekordov zapisale kot zmagovalke v kategoriji 'vasi z najdaljšimi lasmi', prav tako pa iz tega kraja prihajajo tudi podatki, da ženske naj ne bi osivele vse do poznih osemdesetih. 

In če bi vprašala tamkajšnje ženske za recept njihovih sanjskih las, bi te v enem glasu skupaj okrivile fermentirano riževo vodo. 

Ta naj bi lasem namreč vračala prožnost, naredila naj bi jih mehke, svetleče in obenem tudi ... pospešila njihovo rast. 

Riževa voda namreč vključuje inozitol, kemijsko spojino, ki pripomore k regeneraciji poškodovanih las, prav tako pa naj bi jih zaščitila pred drugimi zunanjimi vplivi, okrepila lasne korenine in dodala volumen. Katera si tega ne želi?

Kako lahko to čudežno vodo pripraviš sama?

Sestavine:

  • 1/2 skodelice surovega riža in
  • 2 skodelici vode.

Priprava:

1. Riž splakni pod tekočo vodo, nato pa ga postavi v posodo in prelij z vodo.

2. Riž pusti namakati približno 30 minut in ga nato premešaj. Vodo pusti na sobni temperaturi približno 24 ur.

3. Ko se riževa voda malce 'skisa', je pripravljena za uporabo. Riž odstrani iz posode, z vodo pa si preprosto splakni lase.

Fotografija: Unsplash.com/Zoran Zonde Stojanovski

Preberi še: Triki z aspirinom, ki bi jih morale poznati vse ženske! (OMG, kakšni rezultati!)

Priporočamo tudi: Naša igralka Alenka Kozolc Gregurić je zbolela za rakom