Si vedela, da na nekaterih delih telesa nikakor ne smeš puliti dlačic? Poglej, KJE!

Medtem ko nekatere lahko brezskrbno pulimo, pa na telesu obstajajo določena mesta, kjer je puljenje dlačic vse prej kot priporočljivo. Poglej, za katera gre.

Si vedela, da na nekaterih delih telesa nikakor ne smeš puliti dlačic? Poglej, KJE! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 5. 2019

Dlačice na neželenih (vidnih) mestih so nekaj vsakdanjega in povsem normalnega. Pa si vedela, da nekaterih ni ravno priporočljivo puliti?

Dlačice na znamenjih

V nasprotju s splošnim prepričanjem, ne obstaja noben dokaz, da puljenje dlačic na znamenjih lahko le-to spremeni v rakavo. Lahko pa povzroči infekcijo, posledici česa sta vnetje in krvavenje, kar bo nedvomno pritegnilo več pozornosti kot manjša, drugim praktično nevidna, dlačica.

Nosne dlačice

Dlačice v nosu preprečijo vhod (slabim) bakterijam, ki jih vdihujemo vsakodnevno, v notranjost nosu. Ne samo, da je puljenje nosnih dlačic zelo neprijetno, ampak lahko tudi omogoči prepust bakterij v območje med usti in nosom, kjer poteka krvni pretok do možganov.

Če bakterije zaidejo tja, lahko povzročijo usodne infekcije, kot je na primer bakterijski meningitis. Zato, če meniš, da je potrebno, nosne dlačice prireži in jih nikakor ne puli.

Dlačice pod pazduhami

Nismo čisto prepričani, zakaj bi želela prestajati to skrajno neprijetno bolečino, a če to počneš, naj ti povemo, da to ni ravno najboljša ideja. Možnost bulic (ognojkov) in vraščenih dlak se pomnoži, ko puliš dlačice pod pazduho.

Namesto tega raje ostani pri klasičnih metodah, kot sta britje in depilacija ali pa se odloči za lasersko odstranjevanje.

Sramne dlake

Puljenje sramnih dlak lahko povzroči draženje in poškoduje kožo na tem mestu, prav tako pa lahko pride do vraščenih dlak in vnetja.

Dlačice na prsnih bradavicah

Ženske prsi so že tako zelo občutljiv del telesa, še posebej pa to velja za bradavice. S puljenjem dlačic, ki izrastejo na tem območju, lahko močno razdražiš (že tako občutljivo) kožo in po vrhu poškoduješ lasni mešiček, ta pa se lahko vname.

Pripravila: N. Š.

Preberi še: TO je sestavina, ki je v starem Rimu veljala za eliksir lepote (+fantastičen DOMAČ recept)

Priporočamo tudi: Bojkotiraš frizerja in se raje strižeš doma? VSE bo okej, če boš upoštevala TOLE