Si doživela napad mozoljev?

Če se v posteljo večkrat zavališ z make-upom na obrazu, potem res lahko pričakuješ napad mozoljev ali pa razširjene pore. Poglej, kako si lahko čista ne glede na to, koliko časa in volje še imaš ...

Poskrbi, da bo tvoja koža čista in negovana. (foto: Shutterstock) Shutterstock
9. 11. 2011

Očisti kožo v ...

... 30 sekundah

Če si pomislila na čiščenje z robčkom, potem te bomo razočarali … to navado je bolje omejiti na enkrat do dvakrat tedensko, ko ti res primanjkuje časa. Neočiščeni pigmenti se namreč lahko naberejo v porah in jih širijo. Zato raje s posebno ščetko na vlažen obraz nanesi gel za temeljito čiščenje. S krožnimi gibi umij kožo in tako odstrani nečistoče, ogrce ter sebum.

... 2 minutah

Če si vsak večer posvetiš nekaj več sekund, ti bo koža obraza zelo hvaležna. Prejšnji korak uporabi, da odstraniš ličila in nečistoče, nato pa kožo zdrgni z vatico, na katero si nanesla micelarni tonik. Ta namreč temeljito čisti pore in nežno odstranjuje oz. raztaplja odmrle celice kože. Koža postane vidno bolj mehka in sijoča.

... 5 minutah

Kožo lahko spodbudiš tudi k samodejnemu čiščenju. Medtem ko boš ti spala, lahko posebna nočna krema raztopi poroženela območja kože (zaradi njih običajno sebum ne odteka dobro iz por), učinkovito zmanjša nečistoče in kožo optimalno pripravi na dnevno nego. Nanesi jo na dobro očiščen obraz (upoštevaj zgornja dva koraka).

... 15 minutah

Enkrat tedensko k vsej zgornji rutini dodaj očiščevalno masko iz gline, npr. kaolin. Ta stimulira prekrvavitev kože, jo čisti in deluje kot zelo nežen piling. Zelo blago izsušuje in razkuži, kar pomirja obstoječe akne in zavira nastanek novih. Zmešaj glino s toplo prečiščeno vodo. Pri tem uporabi leseno posodo in žličko. Nanos pusti do deset minut, nato speri z vodo.

Čista koža tudi bolje vpije serum in nočno kremo.

Priredila: Nika Veger, foto: Shutterstock