Seksi pomladna manikira

Ti je par rdeča-rožnata res obupen? Premisli še enkrat, ozri se po modnih brveh in morda se boš strinjala z nami: letos so vroči pari barv, ki so na prvi pogled skregani kot pes in mačka.

Seksi pomladna manikira (foto: Ziggy Cohen) Ziggy Cohen
16. 5. 2013

Zverinsko ljubko

Če so ti všeč nekoliko koničasti nohti, ki spominjajo na kremplje, je ta manikira zmagovalno zapredla: nohti se od rastišča do konice prelivajo od živo rdeče prek 'pinki' do svetlo rožnate.

Noht za nohtom ...

1 ... pobarvaj v svetlem pastelnem odtenku, npr. sladoledno rožnatem.

2 Nekaj živahno rdečega laka kani na papir in ga na noht od kožice proti konici 'natapkaj' z gobico za ličenje. Ob rastišču nohta naj bo nanos debel, nato pa vse tanjši, da bo barva zabrisana.

3 Zdaj na papir nanesi nekaj rožnatega laka in ga na sredino nohta z gobico nanesi po vrhu rdečega. Pusti, da se lak dobro posuši. Končaj s sijočim nadlakom, ki lahko vsebuje drobne bleščice.

Ličenje

Da s temi krempeljčki ne boš koga prestrašila, ljubko poudari lička. Izberi rožnato rdečilo, v tej barvi pa poudari tudi ustnice. Šminka naj ne bo preveč sijoča, nanesi pa jo kar s prsti.

1Grafika

To je še ena različica francoske manikire, ki nam je všeč tudi zato, ker nohti spominjajo na grafične like, elipso ali zaobljen pravokotnik (saj veš, to je še eden od najbolj vročih modnih trendov).

Noht za nohtom ...

1 ... najprej oblikuj s pilico: konice spili v linijo, ki je podobna tisti ob obnohtni kožici.

2 Prva plast laka naj bo pastelno rožnata. Pusti, da se popolnoma posuši.

3 Nato čopič za poslikavo pomoči v lak živo rdeče barve in noht obrobi s tanko neprekinjeno črto. Ko je suha tudi ta plast, končaj z nadlakom.

Ličenje

Zraven se podajo ustnice v enakem rdečem odtenku ter zelo nežno in mehko zasenčene oči v rožnati. Poudari jih le s temno maskaro.

2Srčkano

Kaj niso noro zanimivi? Mi smo se vanje zaljubili, ker kljub motivu ne delujejo prav nič punčkasti, temveč so stripovsko zapeljivi.

Noht za nohtom ...

1 ... nalakiraj s svetlim rožnatim odtenkom, lahko je mat.

2 V rdeč lak pomoči čopič za natančno poslikavo nohtov. Nato nariši črto ob obeh stranicah nohtov in ju združi na sredini nohtne konice (tako boš ustvarila spodnji del srca).

3 Čez lunico nohta nariši trikotnik in kotička v loku poveži s stranskima linijama, da ustvariš vrh srca.

Ličenje

K tako odštekanim nohtom naj bo tudi ličenje posebno, a minimalistično. Privošči si npr. rdeče črtalo v kombinaciji z bež ali rdečimi ustnicami.

Pripravila: Nika Veger