Seksi poletna frizura: 'Wet look' deskarski kodri

Ko smo fante vprašali, katera frizura je najbolj seksi, so se strinjali: valoviti, a ne preveč poštirkani lasje. Do take poletne frizure te loči le nekaj spodnjih korakov.

Seksi in ‘wet look’
kodri so prideskali 
na modne brvi.  (foto: All–About–Fashion) All–About–Fashion
27. 6. 2012

Potrebuješ

Balzam brez izpiranja, pršilo s soljo, kodralnik, lasnice.

Priprava

Na umite lase nanesi balzam brez izpiranja, zatem pa še pršilo s soljo, ki lase skodra podobno kot morje. Ne glede na to, ali jih boš posušila na zraku ali s sušilnikom: krtačenje je strogo prepovedano.

Nasvet

Kodralnik nastavi na max. 250 ˚C, če imaš tanjše lase, in na max. 300 ˚C, če imaš zelo debele.

Sedaj pa lepo po korakih

1) Pramen, debel 5 cm, ovij okrog kodralnika (takega brez klešč ali pa naj bodo te zaprte). Navij ga le na sredini: izpusti korene in konice. To je namreč ključ do bolj razmršenega, a še vedno zapeljivega videza kodrov.

2) Del, ki si ga ravnokar navila, torej le srednji del pramena, zavij okrog prsta in ga z lasnico pritrdi h glavi, kot kaže ilustracija.

3) Nadaljuj, dokler niso vsi lasje speti. Lase kar pusti, da se ohladijo (vsaj 10 min.), medtem pa se oprhaj ali naliči. Tako bodo kodri obstojni dlje.

4) Izvleci lasnice, glavo nagni nazaj in s prsti stresi lase ob korenu, da se kodri nekoliko ločijo. Končaj z lahkim pršilom za utrjevanje in lesk.

Kako do deskarskih kodrov

Priredila: Nika Veger, fotografije: All–About–Fashion, ilustracije: Stuart Mckenzie/eyecandy.co.uk