Se želiš znebiti dlačic? TOLE je tvoja rešitev (4 načini, ki jih lahko preizkusiš doma)

Ker je v današnjem času videz še kako pomemben, je tudi urejenost brez motečih dlačic zelo priljubljena. Kako do gladke kože? 

Se želiš znebiti dlačic? TOLE je tvoja rešitev (4 načini, ki jih lahko preizkusiš doma) (foto: Profimedia) Profimedia
29. 3. 2022 | Promocijsko sporočilo

Tole so nasveti, ki jih je zate pripravila Danijela iz salona Neguj.se

Saj vem, rekla boš, da so dlačice nekaj čisto normalnega na našem telesu. Zagotovo se strinjam, saj nam krasijo roke, noge, se najdejo tudi na obrazu in imamo jih tako ženske kot moški. Pa vendar za marsikatero dekle dlačice postanejo moteče že kmalu v najstniških letih.

Dlačice postanejo tako moteče, da dekleta pogosto poiščete rešitev že zelo zgodaj v svoji mladosti. Večkrat pa izberete najlažjo rešitev, britje.

Da boš lahko poskrbela za kar se da gladko kožo, je potreben taktičen pristop k odstranitvi dlačic.

Če že moram izbrati najhitrejšo in najbolj priročno metodo odstranjevanja dlačic, je to zagotovo britje z britvico. A ker je le-ta ostra, se z njo lahko kaj hitro porežeš ali poškoduješ kožo, zlasti kadar se z britjem srečuješ prvič.

Da o morebitni okužbi sploh ne govorim.

V mislih imej, da boš z britjem dlačice le skrajšala, kar je zelo kratkotrajna rešitev, saj že po kakšnem dnevu ali dveh dlačice ponovno pokukajo ven. S pogostim britjem pa dlačice še krepiš, kar ne prinese dolgoročne rešitve v boju proti poraščenosti, ki je tako željena in popularna.

Zakaj menim, da je depilacije veliko bolj primerna za najstnice?

Ena izmed bolj priljubljenih načinov odstranjevanja dlačic je zagotovo depilacija. Depilacija na tak ali drugačen način je z nami že precej let, ločimo pa jo glede na vrsto ali predel, ki ga depiliramo.

Torej, poznamo več vrst in tehnik depilacije:

  • depilacija z voskom,
  • depilacija s sladkorno pasto,
  • depilacija z epilatorjem,
  • depilacija s pomočjo depilacijske kreme,
  • in trajno depilacijo oz. lasersko odstranjevanje dlak

In zdaj prihaja boljši del...

Odločitev, da tvojega telesa ne bodo več krasile dlačice, se ustavi pred ... bolečino. Verjetno je to največja zavora, ki ti  preprečuje izbiro depilacije v kozmetičnem salonu. Drži?

Ok, naj te pomirim in hkrati navdušim.

Pri britju odstranimo le zunanji del dlačice, torej del, ki je nad kožo. Pri depilaciji pa dlačico odstranimo v celoti, saj jo izpulimo s korenino vred. Dlačica tako postaja šibkejša in tanjša ter s časoma celo neha rasti, kar je posledica uničene korenine.

Tvoja koža po depilaciji ostane gladka 2 do 3 tedne, odvisno od posameznice in hitrosti rasti njenih dlačic. Torej, z redno in kvalitetno depilacijo se tvoje dlačice razredčijo, kar pa ima za posledico bolj gladko kožo in manjšo poraščenost. To pa je seveda glavni cilj, kajne?

Pri depilaciji z voskom, se uporabljajo različni voski in tehnike, odvisno od predela, ki ga želiš depilirati.

Ja, ni vseeno kako in kaj depiliramo.

Depilacije z voskom se lahko lotiš tudi sama doma, če imaš čas, trdno voljo, prostor in vztrajnost mučenja same sebe. Bolj prijazna rešitev pa je zagotovo izbira kozmetičnega salona in kozmetičarke, ki bo svoje delo opravila strokovno in poskrbela za kar se da prijetno izkušnjo.

Če si še neizkušena, se prve depilacije raje ne loti sama, saj lahko hitro pride do poškodbe kože, modric, vnetja in posledično tudi večje bolečine in hitrega odpora do depilacije.

»Izberi pametno, izberi kozmetični salon.«

Pri depilaciji večjih površin telesa kot so noge, roke in hrbet pri moških, uporabljamo v salonih vosek v kombinaciji s trakovi medtem, ko pri manjših in tudi bolj občutljivih področjih obraza, pazduhe, bikini ali brazilske depilacije uporabljamo zato namenjen topli tekoči vosek.

Zaradi svoje sestave in drugačne tehnike depiliranja, vosek ne poškoduje kože in je popolnoma varen za uporabo tudi na najbolj občutljivi in nežni koži, bolečina pa je zaradi te posebne tehnike minimalna.

Si že navdušena?

Izredno primerna za vse tiste, ki bi si želele depilacijo pazduh, bikini področja, brazilske depilacije ali morda depilacijo obraza, kljub temu, da še nikoli niste bile na depilaciji. Pravo nasprotje britju, kajne?

Za prvo voskanje obiščite kozmetični salon, kjer vam bodo depilacijo opravile strokovne in izkušene kozmetičarke in to kar se da brez bolečin in neprijetnih zapletov.

Vabljena na depilacijo v salon Neguj.se.

Kaj pa če me je strah depilacije in morebitne bolečine? 

Še eden izmed načinov depilacije je uporaba epilatorja. Gre za manjšo aparaturo, ki dlačice pulijo. Tudi tukaj tvoja koža ostaja gladka dlje časa kot pri klasičnem britju.

Prednost je zagotovo v tem, da se depilacije s strojčkom lahko lotiš doma kar sami, potrebno pa je paziti, da se pri tem ne poškoduješ, saj uporaba epilatorja ob manjši nepazljivosti lahko hitro poškoduje kožo.

Slabost pri uporabi epilatorjev pa je ta, da se dlačice lahko trgajo, kar poveča število vraščenih dlačic napram klasični depilaciji.

Najlažji način odstranjevanja dlačic za vsa dekleta

Odstranjevanja dlačic se prav tako lahko lotiš doma s pomočjo depilacijske kreme. Ta deluje tako, da jo preprosto naneseš na kožo ter po določenemu času spereš z vodo. Lahko bi rekli, da depilacijska krema na nek način "stopi" dlačice s kože.

Koža ostane gladka do tedna dni, kar je vsekakor več, kot pri britju, vendar pa depilacijska krema dlačic ne odstrani v celoti s korenino, zato te dlačice veliko prej spet motijo.

Slabosti depilacijskih krem so vsekakor v morebitni razdraženosti kože po samem nanosu kreme. Večkrat dekleta poročajo o hujši alergični reakciji na depilacijsko kremo, saj gre navsezadnje za kemijo.

Zmagovalec odstranjevanja dlačic je ... 

Odstranjevanje dlačic z laserjem je eden izmed bolj priljubljenih trendov med dekleti. Od vseh naštetih načinov odstranjevanja dlačic je laser najbolj učinkovit korak do gladke kože.

Pri tej storitvi odstranjevanja dlačic laser s pomočjo posebne svetlobe uniči korenino dlačice in ji tako onemogoči ponovno rast. Po nekaj tretmajih koža tako ostane brez dlačic, učinki gladke kože pa trajajo tudi več let.

Lasersko odstranjevanje dlačic je namenjeno osebam starejšim od 18. let, zato vidimo, da se tega odstranjevanja dlačic poslužujejo predvsem starejše posameznice.

Naj depilacija zate ne bo tuja in poskrbi, da bo tvoja koža ostala gladka dlje časa.