Se tvoji lasje ZELO hitro zmastijo? TA stvar bo odpravila tvojo težavo (za VEDNO!)

Če imaš mastne lase, verjetno dobro veš, kako težko je lahko življenje z njimi. Tole ti bo pomagalo ... 

Se tvoji lasje ZELO hitro zmastijo? TA stvar bo odpravila tvojo težavo (za VEDNO!) (foto: Profimedia) Profimedia
2. 7. 2021

Čeprav si poskusila že vse, bi lahko stavili, da se teh nepričakovanih napotkov še nisi lotila. In ja, ... če jih boš upoštevala, ne boš več videti, kot da te je ravnokar nekdo polil z vodo.

#1 Pravilna rutina umivanja las

Ne poslušaj tistih, ki ti govorijo, da las ne smeš umivati vsak dan, če se ti zdijo tvoji lasje noro umazani. A vseeno poslušaj, kaj ti govorijo lasje. Če opaziš, da se tako lasje še hitreje mastijo, upoštevaj njihov odziv.

#2 Pazi na alkohol

Strogo moraš potegniti črto in z njo prekrižati alkohol v izdelkih, ki jih nanašaš na lase. Morda je na prvi pogled videti, da ti ti izdelki pomagajo in sušijo lasišče, na dolgi rok pa se sebum v lasišču kot odziv na alkohol še povečuje.

#3 Je res prhljaj?

Tisti s suhim lasiščem pogosto na njem opažajo prhljaj, ki je v resnici odmrla koža. Če je tvoje lasišče mastno, je malo verjetno, da so bele pikice zares prhljaj - zakaj bi mastna koža oddajala suhe delce? Verjetno gre za strjeni sebum, kar je odličen pokazatelj, da moraš lase umivati pogosteje. Preveliko izločanje sebuma lahko zamaši pore in skrha korenine las.

#4 Ne pretiravaj s suhim šamponom

Suhi šampon je tvoj zvesti zaveznik, ker lahko z njegovo pomočjo umivanje las prestaviš vsaj za kakšen dan. A ne pretiravaj, saj snov ruši ravnovesje na tvojem lasišču. Dovoljeno ti ga je uporabljati največ enkrat med dvema pranjema.

#5 Zmasiraj si lasišče

Preden greš pod tuš, si lasišče zmasiraj z naravnimi olji z dodatkom eteričnih olj. Čeprav se sliši smešno, olja pomagajo vzpostaviti naravno ravnovesje na tvojem lasišču in prodreti globoko pod kožo. Ko si nato umiješ lase, lasišča ne drgni preveč. 

#6 So krivi tvoji hormoni?

Tudi hormoni lahko igrajo pomembno vlogo v proizvodnji sebuma na tvoji glavi. Opazuj svoj menstrualni cikel, da ugotoviš v katerih delih meseca, se ti lasje bolj mastijo, nato pa govori z ginekologom. 

#7 Počesi si lase, vedno

Ni prostora za lenobo. Krtačenje las je pomembno, še posebej pred spanjem, saj mast razporedi po celih laseh, da se ta ne zadržuje zgolj na lasišču. 

#8 Uporabi slani sprej

Sprej z morsko vodo pogosto uporabljamo za oblikovanje las, še posebej priljubljen je med kodrolaskami. Lahko pa ga uporabiš tudi v prid mastnim lasem. Poškropi ga zgolj po koreninah in videla boš, kaj se zgodi. 

#9 Izogibaj se balzama za lase

Morda ti je ta trik že dobro znan, a te nanj opominjamo, če si slučajno pozabila. Če že moraš uporabiti balzam (bolje, da ga sploh ne), ga nekaj nanesi samo na konice las, nikakor v lasišče!! 

Fotografije: Profimedia, Giphy

Preberi še: S TEM trikom bodo tvoji lasje rasli dvakrat hitreje

Priporočamo tudi: V Zari smo našli poletne sandale, ki so NAVDUŠILI Instagram (zelo KUL)