Se ti po BRITJU delajo NADLEŽNE rdeče pikice? Upoštevaj TO, in se od njih poslovi (za VEDNO!)

Poznaš tisti neprijeten občutek, ki se ti zgodi dan po britju? Če boš upoštevala tole 👇🏼 se lahko od njega posloviš za VEDNO! 💪🏼

Se ti po BRITJU delajo NADLEŽNE rdeče pikice? Upoštevaj TO, in se od njih poslovi (za VEDNO!) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2019

Ne glede na to, kako pazljiva si, ko se briješ, vedno tvegaš tiste majhne rdeče bulice, ki niso videti prav dosti bolje od situacije pred samim britjem. Po Murphyjevem zakonu se ti bo ta nezgoda pripetila ravno dan preden se boš odpravila na morje ali dolg vikend s prijatelji.

Dobra novica je, da rdeče pikice niso posledica nesreče, nastanejo z razlogom. Če torej poznamo razlog, jih lahko tudi preprečimo.

Vse je odvisno od teksture in rasti dlak. Gre za vnetje in reakcijo na britje že obritih močnih, temnih, odraslih dlak. Zato se tako zelo rade pojavijo prav na bikini predelu, kjer je koža zelo tanka. Ko hočejo takšne dlake priti na površje, se ujamejo v mešičku. Zato nastanejo bunkice, rdečica pa pomeni vnetje.

Na tovrstna vnetja so še bolj občutljive skodrane dlake, dlačice, ki rastejo v nasprotno smer, kot ostale in mesta, kjer je trenje kože neizogibno.

Čeprav se ti to dogaja, še ni napočil čas, da obupaš nad svojim novim bikinijem. Najhitrejša rešitev, ki jo priporoča ameriška dermatologinja, dr. Melanie Palm, je krema s hidrokortizonom, ki jo dobiš v lekarni in jo naneseš na prizadete dele. Pomagati bi morala tudi krema s salicilno kislino, ki je sicer namenjena aknam.

Čeprav rešitve, s katero bi se za vedno znebila pikic na bikini predelu, z izjemo laserske odstranitve dlak, ni, obstaja nekaj korakov, ki jih lahko vpelješ v svojo negovalno rutino in se izogneš neprijetnostim.

  1. Ko se prhaš, uporabi spužvo za umivanje in nanjo vtri gel za telo. To bo vraščenim dlakam pomagalo čim hitreje priti na površje.
  2. Uporabiš lahko tudi nežen piling s salicilno kislino, ki bo preprečeval ponovno vraščanje dlačic v lasnih mešičkih.
  3. Ko se briješ, z britvico sledi rasti svojih dlak. Od korenine do konice.
  4. Britvica naj ima več rezil in vedno uporabi peno za britje.

Po britju lahko na kožo takoj nanesi svoj običajen losjon za telo in dezodorant, razen če imaš občutljivo kožo. V tem primeru bi to lahko povzročilo še hujšo reakcijo.

Fotografije: Unsplash, Giphy, Profimedia

Preberi še: Uaaaaau! Poglej 7 pričesk, ki jih bodo to JESEN oboževala vsa modna dekleta

Priporočamo tudi: V TEJ spletni trgovini nakupujemo Cosmo dekleta (trenutno ima veliko znižanje!)