Samomasaža: Enostavna tehnika, ki bo sprostila napeta STOPALA

Si vedela, da si lahko stopala zelo enostavno zmasiraš kar SAMA? 😍

Samomasaža: Enostavna tehnika, ki bo sprostila napeta STOPALA (foto: Kaja Berlot) Kaja Berlot
15. 4. 2019 | Promocijsko sporočilo

Nasvet za odlično samomasažo stopal ti bo še kako prav prišel po napornem dnevu v službi, ko je vse, kar si želimo le to, da iz nog koooooončno sezujemo visoke pete. 

TAKO si boš noge zmasirala kot profesionalka:

1. Na stopala si najprej vtri nekaj mandljevega olja (izbereš lahko tudi katero koli drugo masažno olje).

2. Začni z masažo leve pete. Masažo začni z nežnimi pritiski na zunanjo levo stran pete, ter po zunanji strani stopala nadaljuj proti prstom. Če med masažo na določeni točki začutiš napetost, se s prstom na tistem področju zadrži vsaj 5 sekund.

3. Masažo nadaljuj pri prstih - loti se vsakega posebej, najprej palca. Pritisni na vrh palca in nato masažo nadaljuj na blazinicah. Prst lahko tudi malce povlečeš ven ali ga razmigaš tako, da z njim krožiš. Enak postopek ponovi na vseh prstih. 

4. Ko si zmasirala ostale dele noge, lahko nadaljuješ s stopalom - s krožnimi gibi začni z masažo pri peti, ter nato nadaljuj z masažo po stopalu proti prstom.

VIDEO potek masaže si lahko pogledaš tudi TUKAJ:

To čudovito tehniko samomasaže stopal nam je pretekli teden v Centru SPA Perla v Novi Gorici predstavila ena od tamkajšnjih maserk.

Predstavitev je potekala v okviru praznovanja 10. obletnice Central SPA Perla v Novi Gorici, poleg delavnic pa je dogodek spremljal še zanimiv (in sproščujoč) program.

Center SPA Perla je največji center dobrega počutja na severnem Primorskem, ki v svoji ponudbi zaobjema najrazličnejše naravne metode, tehnike in rituale sproščanja ter odpravljanja stresa.

"Veseli smo, da smo si z leti in številnimi izkušnjami pridobili zaupanje ne le hotelskih gostov, temveč tudi lepega števila zunanjih gostov, ki prihajajoč iz širšega goriškega prostora, kot tudi iz bližnjih italijanskih mest," je na dogodku povedala Alenka Mrežar, vodja Centra SPA Perla.

Katere nege vam v Centru SPA Perla priporočajo pred poletjem?

Tropski negovalni piling ...

... je penast solni piling s karotenom, papajo in ananasom, ki učinkovito odstrani odmrle celice ter pomlajevalno učinkuje na kožo. Zaključek nege s tropskim balzamom pa poskrbi za prenovljeno in sijočo polt.

'Green coffee' anticelulitna in učvrstitvena nega telesa ...

... izjemna nega, ki zmanjšuje celulit, deluje shujševalno ter dobrodejno deluje na tonus kože. Stimulira zmožnost telesa, da topi maščobo, spodbuja delovanje metabolizma ter preprečuje zastajanje vode v telesu.

Čista, 100-odstotna zelena kava, ki je naravno bogata s klorogensko kislino, polisaharidi, proteini in eteričnimi olji, gladi strukturo kože ter učinkovito zmanjšuje pojav celulita in videz pomarančne kože. Kritične predele na nego pripravimo s pilingom, sledi nanos koncentrata on obloge iz zelene kave. Nego zaključimo z učinkovito aniticelulitno masažo.