Sadno sveže

Dišave in učinkovite sestavine za dušo. S sadnimi izdelki si lahko vsak dan negovana in se dobro počutiš.

13. 9. 2008

Hrustljavo jabolko naravnost z drevesa, vitaminov polna borovnica iz babičinega vrta in osvežujoča melona. Ko nam takšni sadeži polepšajo dan, vemo, da bo popoln. Sadeži pa niso samo okusni, ampak vsebujejo tudi zelo veliko vitaminov in mineralov, ki nas ščitijo pred zunanjimi vplivi in pomagajo pri obnovi kožnih celic. Zato ni čudno, da svetovne kozmetične hiše stremijo k temu, da njihovi izdelki vsebujejo čim več teh naravnih izvlečkov.­

Osvežujoča limona

Citronska kislina deluje kot piling, saj odstrani kožne nečistoče in naredi kožo mehko. Limonino olje kože razkuži in oži pore, zato je primerna za mastno kožo in za kožo z velikimi porami.

Naredite sami: Losjon

Stisnemo polovico limone in ji dodamo sveže mleko. Dobro premešamo in nanesemo na obraz. Pustimo delovati približno 15 minut in speremo z mlačno vodo.

Slastno grozdje

Učinkovine, kot so antioksidanti, ki jih vsebuje grozdje, lahko najdemo v kremah proti staranju. Masažno olje iz grozdnih pešk bo vašo kožo naredilo še posebej gladko in mehko. Izdelki iz grozdja so primerni za vse tipe kože.

Naredite sami: Maska

Grozdne jagode zmečkamo, nato pa jih precedimo. Soku dodamo sladko smetano in jo stepemo. Na koncu dodamo limonin sok. Masko nanesemo na obraz, pustimo delovati nekaj minut, nato pa očistimo z mlačno vodo.

Sočne pomaranče

Eterično olje pomaranče zaradi prijetnega vonja velikokrat zasledimo v parfumih, gelih za prhanje ali šamponih. Ker pomaranče vsebujejo veliko vitamina C, pomagajo pri obnovi kožnih celic.

Naredite sami: Maska

Iz pomaranče stisnemo sok in mu dodamo žličko jogurta. Masko nanesemo na obraz, pustimo delovati nekaj minut in očistimo z mlačno vodo.

Sveža lubenica

Lubenica ohranja mladostno kožo. Učinkovine delujejo proti staranju kože in proti prostim radikalom. Prav tako lubenica umiri razdraženo kožo.

Slastne maline

Z borovnicami se zagotovo ne boste postarale. Izvlečki pomagajo, da se kožne celice obnavljajo. Prav tako osvežujejo in pomirjajo kožo in jo naredijo mehko.

Naredite sami: Maska

Zmečkamo ducat malin in jih zmešamo z dvema žlicama mleka ali jogurta. Na koncu dodamo malce eteričnega olja.

Sladke jagode

Izvlečki jagode pomirjajo kožo in jo naredijo svežo in mehko. Primerni so tudi za tiste, ki imajo široke pore, saj jih oži.

Naredite sami: Maska

Štirim velikim jagodam dodamo žlico sladke smetane in žlico medu. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati nekaj minut. Potem izperemo.

Mehka breskev

Negovalni izdelki, ki vsebujejo olje breskvinim pešk, delujejo sproščujoče in ohranjajo lepo polt. Prav tako vsebujejo vlažilne učinkovine, ki vaši koži povrnejo vlago.

Hrustljavo jabolko

Jabolko vsebuje kisline, ki vašo kožo osvežijo in jo naredijo gladko in sijočo. Vitamin C poskrbi za obnovo kožnih celic.

Naredite sami: Maska

Polovico jabolka nastrgamo. Dodamo žličko medu in sladko smetano. Na koncu maski dodamo limonin sok in madljevo olje.

Rdeče češnje

Češnje ne vsebujejo samo učinkovin, s katerimi se borimo proti gubicam, ampak tudi vitamin C , ki skrbi za rožnato polt, vitamin A pa za regeneracijo suhe kože. Idealno po sončenju.