S temi domačimi maskami boš imela sijočo kožo kot še nikoli!

Na tržišču je veliko mask, ki obljubljajo pot do sijoče kože, ampak te so ponavadi precej drage, zato smo odšli v domačo kuhinjo in pobrskali za sestavinami, ki niso drage, a zelo učinkujejo, kar priznavajo tudi strokovnjaki.

S temi domačimi maskami boš imela sijočo kožo kot še nikoli! (foto: Profimedia) Profimedia
9. 3. 2017

Problem: Pusta, nesijoča koža

Pusta, skoraj siva koža je pogosto posledica kopičenja odmrlih celic na koži. Jogurt je naravni vir mlečne kisline, ki omogoča nežno luščenje, nežen piling, prispeva k zmanjšanju vnetij in razsvetli kožo ter jo naredi bolj sijočo. Encimi, ki so v jogurtu, pomagajo razčleniti snov, ki drži odmrle celice skupaj, jih odlušči in razkrije sijočo polt. Maska z jogurtom bo tvojo kožo naredila bolj sijočo in elastično.

Rešitev: Jogurtova maska

POTREBUJEŠ:

- navadni jogurt

- po želji med

- bombažne blazinice

- skledo in žlico

Jogurt in med zmešaš skupaj, nato pa masko naneseš na obraz s pomočjo bombažnih blazinic. Masko si nanesi po celem obrazu, izpusti le predel okrog oči. Pusti delovati 10-15 minut, nato pa speri z mlačno vodo. 

Med dodaš v primeru, če imaš zelo suho kožo. Dodajanje medu v masko izboljša vlažilne lastnosti v jogurtu, ki pripomorejo k bolj navlaženi koži.

Problem: Suha koža

Če se tvoja koža ne sveti, nima tistega sijaja, ker je suha, ali pa ker je bila dlje časa izpostavljena vetru, soncu ali ekstremnim temperaturam, je rešitev v avokadu. Avokado je zelo bogat s hranili, kot so vitamin A, E, B12, K, C in maščobnimi kislinami. Ima hranilne lastnosti in kožo mehča ter celi.

Rešitev: Maska iz avokada in medu

POTREBUJEŠ:

- 1 zrel avokado

- 1 žlico medu

- skledo, žlico, volico in nož

Avokado prerežeš na pol, ga izdolbeš, potem pa ga z vilicami dobro pretlačiš, da dobiš kremasto in enakomerno teksturo. Dodaš še žlico medu in premešaš ter naneseš na kožo z žlico. Masko lahko naneseš tudi na predel pod oči za pomiritev in dodatno vlaženje. Pusti delovati 15 minut, nato pa speri z mlačno vodo. 

Za lažje razumevanje navodil, si lahko pogledaš še VIDEO:

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

PREBERI ŠE: To je najboljši način, kako do svilnatih las (jedilnik + kaj uporabljati) in Slastni recepti: 5 noro okusnih smuti skled (moraš jih poskusiti)

PRIPOROČAMO TUDI: Pevka Alya - Kaj jo dela lepo in kakšna je njena lepotna skrivnost? Poglej, kaj jé za zajtrk!