Razkrivamo, ali se strij lahko RESNIČNO znebiš, ali je vse skupaj le (lažniv) mit!

Osem od desetih žensk jih ima, vključujoč mene. Vejrameš, da se strij lahko znebiš? Preveri.

Razkrivamo, ali se strij lahko RESNIČNO znebiš, ali je vse skupaj le (lažniv) mit! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2019

Imaš strije? Dobrodošla v klub večine žensk! Čeprav z njimi ni prav nič narobe in imamo svoja telesa rade kljub temu, da na nekaterih delih svojega telesa nosimo dokaze, da smo se enkrat v preteklosti širile ali višale, lahko včasih povzročijo, da se v svoji koži ne počutimo tako super, kot bi si želele. 

Kaj lahko torej storiš? Predlagamo, da jih preprosto vzljubiš.

Če pa to enostavno ne gre, jih lahko poskusiš narediti manj opazne. Popolnoma odstraniti jih žal ne moreš. "Dobesedno nemogoče je 100-odstotno odstraniti strije," nam je vsem srce strla dr. Arash Akhavan.

Najpogosteje se nam bele črtice pojavijo na prsih, bokih, ramenih, ritki in stegnih. Na delih, ki se radi povečajo, ko se zredimo, zanosimo ali pa zrastemo.

Beri dalje, če želiš spoznati vse možnosti za zmanjševanje opaznosti strij. Ker gre za fizično poškodbo pod kožo, za dejansko raztrganino, lahko stanje popraviš z obnavljanjem kolagena.

1. Začni s pilingom

Preden naneseš kakšen produkt za zmanjševanje strij kožo pripravi tako, da se znebiš odvečne kože, da se bo izdelek dobro vpil v kožo.

Poskusi s pilingom za ritko That booty Tho Scrub znamke Anese. Narejen je iz zdrobljenih lešnikov. Počutila se boš, kot da si svojo kožo povaljala po pesku na plaži, le da tega peska iz razpok na telesu ne boš čistila še cel naslednji teden.

2. Dodaj kremo za telo z retinolom

Zdravnica Akhavan predlaga, da uporabiš kremo bogato z retinolom, ki stimulira proizvodnjo kolagena in s časom ustvarja novo, bolj močno kožo. Gre za najboljši približek rešitvi za strije, kar ga ta hip poznamo.

Če boš uporabila losijon Chantecaille Retinol Body Treatment, se ne rabiš bati, da bo tvoja koža zaradi grobe nege izsušena. Če bi si želela nekaj lažjega, poskusi z retinolovim oljem Is Clinical Body Complex, vendar retinola ne uporabljaj če si noseča ali dojiš. 

3. Zaključi z oljem za telo

Če je retinol preveč zate, poskusi z nežnim oljem za telo, ki ga lahko naneseš po celem telesu. Bio-Oil je dobra izbira, uporablja pa jo tudi Kim Kardashian. Hitro se vpije in je bogata z vitamini A in E, ki kožo zmehčajo in začasno zasenčijo opaznost tvojih strij.

Hočeš več?

Če si lahko privoščiš in svojih strij res ne preneseš, se lahko odločiš za laserski poseg ali pa uporabiš tehniko microneedling, ki jo lahko s pravim pripomočkom izvedeš doma. Priporočamo izdelek Ora Microneedle Face & Full Body Roller Kit.

Fotografije: Profimedia, Giphy

Preberi še: S TEM trikom bo tvoj nasmeh sijoč brez beljenja zob

Priporočamo tudi: Uau! Frizerji so razkrili TRIK, ki tankim lasem doda VOLUMEN