Razkrila je starodavno skrivnost čudovitih las Indijk

Si vedno občudovala čvrste, močne, sijoče in dolge lase Indijk? V tem je njihova starodavna skrivnost.

Razkrila je starodavno skrivnost čudovitih las Indijk (foto: Profimedia) Profimedia
22. 1. 2016

Preden se navdušiš, da imaš lahko enako močne, dolge in goste lase, kot jih imajo Indijke, naj povemo, da so lasje v veliki meri odvisni od genetike. Vsekakor pa lahko narediš veliko za to, da se manj lomijo, da lepše in hitreje rastejo in da bolj sijejo. Kaj moraš narediti? Posnemaj Indijke.

Masaža z mešanico olij in zelišč enkrat tedensko

"Odraščala sem v Indiji. In tako jaz kot sestra sva bili vsak teden enkrat prisiljeni v masažo las in lasišča s posebno mešanico olij in zelišč. To ni bil ravno najbolj vznemirjujoč dogodek v tednu, a sva ga morali prestajati. Najina mama je verjela, da je to zelo pomembna rutina za zdravo rast las,"

tako je za spletni portal Mindbodygreen spregovorila Shadoh Punnapuzha, po rodu Indijka. Povedala je, da je večkrat videla svojo babico, kako pripravlja letno zalogo mešanice olij in začimb. Recepta ji dolgo ni izdala, šel je iz roda v rod.

Tudi sama avtorica natančnega recepta ni izdala, tradicionalno pa ta mešanica vsebuje hibiskus, liste aloe, in nekatere indijske rastline in začimbe, kot so, amla, bhringaraj, fenugreek in brahmi. 

Masaža lasišča z olji lahko poleg tega, da lase nahrani, jih obvaruje pred zunanjimi vplivi in jih naredi močnejše, tudi ubrani pred prhljajem in prezgodnjim sivenjem. Znano je, da na lase zelo dobro vplivajo kokosovo, olivno, ricinusovo olje, arganovo in jojobino olje. Vsaj enkrat tedensko si zastavi, da boš pred umivanjem med 30-45 minut lase razvajala z oljno oblogo. Vse od korenov do konic, olja pa naj z masažo prodrejo tudi v lasišče. Konec koncev, kaj lahko izgubiš?

Preberi še:

8 smrtnih grehov za lase

Zakaj las ne bi smela zavijati v brisačo?

Kaj jesti za lepe lase?