Raziskali smo, kako Adrijana Dimec redno neguje svoje božanske lase

Izvoli, tukaj je posnetek lepotne rutine blogerke Adrijane Dimec, ki ti vzame le 10 min. Danes si vse urejamo lase kot Adrijana! ;)

Raziskali smo, kako Adrijana Dimec redno neguje svoje božanske lase (foto: Instagram.com/@adrijanika) Instagram.com/@adrijanika
8. 8. 2018

O Adrijani Dimec (nekdaj Brečko) je bilo tukaj v zadnjem času veliko govora, tokrat razkrivamo, kako punca neguje svoje božanske lase!

Poleg redne nege pri frizerju in uporabe kvalitetnih izdelkov, Adrijana prisega še na …

1. Izdelek Olaplex, o katerem smo v preteklosti že pisali TUKAJ.

Adrijana pravi, da so samo zdravi lasje lahko lepi. In zdravje svojih las punca redno neguje z Olaplexom, lepotnim sredstvom, ki deluje na notranjost las.

Lasje se s pomočjo Olaplexa manj lomijo in lažje češejo, so močnejši. Zakaj? Ker se učinek nege ne izpere, kot denimo pri uporabi mask in balzamov. Pomembno pa je tudi, da ta izdelek redno uporabljamo.

Adrijana pa navaja še nekaj stvari, ki jih lahko sami doma naredimo, da bodo naši lasje v najboljšem možnem stanju. To so:

2. Krtača

Simpatična blogerka uporablja krtačo, ki jo večina punca najverjetneje že pozna. To je Tangle Teezer.

3. Pravi način česanja las

Lase začnemo pravilno česati vedno spodaj in potem sproti razčesavamo vozle ter se pomikamo vedno više proti vrhu glave.

4. Uporaba šampona brez sulfatov

"Sulfati so v bistvu iste snovi, ki jih uporabljajo tudi v avtopralnicah," razlaga Adrijana. Te snovi lase izsušijo. Ko je las izsušen, pa je tudi bolj nagnjen k lomljenju, je bolj občutljiv na vročino in na sušenje.

Šamponov brez sulfatov je zelo malo, težko jih je najti in večinoma so zelo dragi. Zato Adrijana uporablja trik, ki so ji ga zaupali v frizerskem salonu, ki ga redno obiskuje. Za kaj gre? V prozorne potovalne flaške (najdeš jih v vseh bolje založenih drogerijah), naliješ eno tretjino kvalitetnega salonskega šampona, ki je v večini primerov malo dražji, in ga zmešaš z vodo.

5. Elastike

Elastike za lase s kovinskim delčkom (beri: kovinasko zaponko), so po Adrijaninem mnenju najslabša izbira. Zakaj? Ker kovinski delček lomi in uničuje lase. Poskusi se jim izogniti.

6. Kitke

"Najboljša stvar za lase so kitke," je iskrena Adrijana. Pravi, da ne poškodujejo las, poleg tega pa je z njimi dobro iti spat.

7. Uporaba balzama

Preden nanesemo balzam, ko si umijemo lase s šamponom, je dobro, da lase ožamemo in jih ovijemo v brisačo ter jih tako osušimo.

8. Lase vedno posušimo …

… ali na zraku ali s sušilcem za lase. Ko so lasje mokri, so bolj ranljivi, pravi Adrijana, ki odsvetuje, da hodimo spat z mokrimi lasmi.

Za še več nasvetov in trikov za božanske lase, si oglej spodnji video, ki ga je Adrijana posnela za svoje sledilke. Vzel ti bo približno 10 minut, a v njem boš izvedela vse, kar moraš vedeti, če si želiš lase, kot jih ima Adrijana.

Tukaj si ga lahko ogledaš:

Kar intenzivna skrb za lase, kajne? 

Pa ni za kaj! ;)

Pripravila: Ana Murn
Fotografije: Instagram.com/@adrijanika

Preberi še: RECEPT: TOP negovalna maska, ki bo uničene lase spravila k sebi

Priporočamo tudi: TO je vadba, ki se je za svojo postavo poslužuje Meghan Markle