Raziskali smo: Do gladke kože z depilacijsko kremo ali trakovi?

V našem uredništvu smo si zastavili pomemben poletni projekt – ugotavljali smo, kateri izdelek je najbolje uporabiti, ko si za ultimativni cilj postavimo svilnato gladko kožo.

Raziskali smo: Do gladke kože z depilacijsko kremo ali trakovi? (foto: Cosmopolitan) Cosmopolitan
22. 7. 2015 | Promocijsko sporočilo

Seveda je bila prvo orodje za odstranjevanje dlak, na katero smo pomislili, dobra stara britvica, a kaj ko po klasičnem britju dlake na dan pokukajo že drugi dan! Epilator? Auč! Auč! Auč! Laser? Ja, če ne bi bilo to takooo drago.

Med razmišljanjem o drugih alternativah smo takoj pomislili na depilacijsko kremo (podobno britju, le da ni možnosti poškodb in še noge so gladke dalj časa) in trakove (podobno epilatorju, le da pri trakovih bolečina veliko hitreje mine).

Sklenili smo, da preizkusimo novo linijo izdelkov Veet Natural Inspirations™, ki so nas že takoj prepričali s super sestavinami. Do 90 % sestavin je naravnega izvora, izdelki pa vsebujejo tudi dragocena olja, kot je olje grozdnih pečk, granatnega jabolka, arganovo olje ter aloe vero.

Depilacijska krema je takooo fajn

Najprej smo pod drobnogled vzeli depilacijsko kremo Veet Natural Inspirations™, ki jo lahko uporabimo na nogah, rokah, pazduhah in bikini predelu.

Uporaba

Vzameš kremo, jo s priloženo plastično lopatico namažeš na predel, kjer si želiš gladko kožo, pustiš delovati maksimalno 10 minut, nato pa kremo odstraniš tako, da kožo temeljito spereš z vodo.

Všeč nam je, ker ...

... je to res eden izmed najenostavnejših in najhitrejših načinov za odstranjevanje dlačic. Koža je po depilaciji gladka kar do dvakrat dlje kot po britju, poleg tega pa je učinkovita tudi pri kratkih, trdovratnih dlačicah. Je prijetnega vonja, pa še koža je po uporabi takooo mehka.

S trakovi z nanešenim voskom gre bliskovito hitro

Nato smo se lotili odstranjevanja dlačic z Veet Natural Inspirations™ trakovi z nanešenim voskom, ki jih prav tako lahko uporabimo na nogah, rokah, pazduhah in bikini predelu.

Uporaba

Dvojni trak z voskom podrgneš med rokami, da se trakova lažje ločita. Z uporabo Easy Strip™ držal trakova previdno ločiš in eno stran traku naneseš na predel, kjer se želiš znebiti dlačic. Nekajkrat podrgneš v smeri rasti dlak, nato pa s hitrim gibom povlečeš trak nazaj. Po koncu vosek, ki je ostal na koži, samo odstraniš s priloženim robčkom.

Všeč so nam, ker ...

... je odstranjevanje dlačic tako enostavno in predvsem ekspresno hitro! Gladka koža traja tudi do 28 dni, trakovi pa so primerni tudi za suho kožo. Zaradi priročne velikosti jih enostavno spakiramo, tako da so tudi super za razna potovanja.

Torej, depilacijska krema ali trakovi?

Veet

Kot si najbrž že lahko razbrala sama, obe sredstvi za odstranjevanje dlačic dajeta odlične rezultate. Morda edini odločilni faktor je prisotnost bolečine pri uporabi trakov, zato ti, v primeru, da si bolj občutljive narave, priporočamo uporabo depilacijske kreme.

Imej pa v mislih, da je bil pri obeh sredstvih naš ultimativni cilj - svilnato gladka koža - dosežen, in to na zelo preprost način.