Si tudi že slišala, da naj bi imelo uživanje običajne jedilne želatine popolnoma enak učinek kot uživanje kolagena? V nadaljevanju ti razkrivamo, zakaj zgodba o želatini in kolagenu ni tako preprosta.
Res je, da sta tako želatina kot hidroliziran kolagen v osnovi enaki molekuli kolagena. Ta velika beljakovinska molekula predstavlja kar 30 % vseh telesnih struktur in je prisotna tudi v koži, laseh in nohtih.
Z leti se količina kolagena v telesu zmanjšuje, kolagenska vlakna pa postajajo vedno manj prožna. Ker si ženske seveda želimo ostati večno mlade, iščemo nadomestke našega lastnega kolagena.
Hm, estradnice so na kostni juhi?!
Molekule kolagena v kostni juhi so tako velike, da se med prebavo slabše absorbirajo v kri. Tudi molekule želatine, ki jo uporabljamo v kuhinji, se v telesu ne absorbirajo v takšni obliki, da bi nadomeščale naravni upad kolagena.
Hidroliziran kolagen je zakon
Hidroliziran kolagen v prehranskih dopolnilih pa vsebuje majhne molekule kolagena, ki iz črevesja dobro prehajajo v kri. Te molekule potujejo po krvnem obtoku in spodbujajo nastanek lastnega kolagena tam, kjer ga tvoje telo najbolj potrebuje.
Več informacij o izdelkih s kolagenom poišči na www.medex.si.
Želatina in kolagen torej nista eno isto. Le hidroliziran kolagen prehaja v kri v obliki manjših nerazgrajenih molekul in v tej obliki potuje v dele telesa, kjer se obnavlja tvoj lastni kolagen. Privošči si ga z limonado in učinek bo še boljši.