Prvo in najpomembnejše pravilo ličenja – manj je več!

Zlasti pri najstnicah, ki jih krasijo še nedolžnost, napeta koža in mladost, velja pri ličenju pravilo: manj je več!

26. 7. 2013

Ker pa vemo, da večino najstniških deklet mika ličenje, imamo zate pripravljenih nekaj uporabnih nasvetov, kako se ličiti.

1 Umij si roke in obraz!

Preden se začneš ličiti, si roke umij z milom, obraz pa s posebnim gelom. Zelo pomembno je, da je tvoja koža na obrazu čista, preden začneš nanašati ličila. Izberi znamke, ki so naravne in ne uporabljajo veliko agresivnih sestavin, pametno je tudi izbrati kozmetične znamke, ki so namenjen prav najstnikom.

2 Vlažilna krema

Preden se začneš ličiti, si obraz namaži z vlažilno kremo, ki vsebuje tudi zaščito pred soncem. Če imaš občutljivo, svetlo polt, uporabi posebej vlažilno kremo in tisto za sončenje.

3 Nežno s korektorji

S korektorjem si prekrij nepravilnosti, kot so na primer mozolji in akne. Večina mladih po nanosu korektorja ne bo potrebovala pudra – tega naneseš le na zelo problematično kožo. Korektor nanašamo s pomočjo čopiča za korektor, ki omogoča dobro prekrivanje in enakomeren ter higienski nanos.

4 Čopiči za ličenje

Naj ti povemo, da je naložba v čopiče celo pomembnejša od naložbe v ličila, saj tudi najkakovostnejšega pudra ne moremo nanesti s slabim, cenenim in trdim čopičem. Izberite kakovostne čopiče, s katerimi boš nanašala senčila, puder, rdečilo ...

5 Senčila za veke

Za najstnice niso primerne temne, močne barve, izberi le približno štiri odtenke senčila za veke v svetlih tonih, ki dajo obrazu svežino. Izbiraj na primer bele, rožnate in zlate tone, morda še svetlo rjave. Za posebne priložnosti lahko prihraniš še intenzivnejše in temnejše barve, a jih pri ličenje za v šolo raje pusti pri miru.

6 Maskara

Dekleta, ki imajo svetle trepalnice, naj uporabljajo temno rjavo maskaro, svetlolaske in modrooke deklice lahko uporabijo tudi modro barvo. Dekleta s temnimi trepalnicami lahko vsakodnevno 'maskarjenje' izpustijo, seveda pa jo lahko po želji vseeno uporabijo za poudarjen videz.

7 Bleščilo

Najstnice naj uporabljajo bleščilo v naravnih barvah.