Prva pomoč za zmenek v zadnjem hipu

Tudi če si rada spontana, se bo ob povabilu na 'last minute' zmenek tvoje urejanje hitro spremenilo v kaotični tek na 60 metrov. Uporabi super lepotne trike, s katerimi bo vroč zmenek zares nepozaben.

20. 9. 2013

Nimaš ličil

Če nimaš časa

Z ustnic si s konicami prstov 'sposodi' kanček šminke, jo nanesi na ličnice ter jo enakomerno razmaži. Za osvežitev oči: navlaži vatirano palčko ter nežno zabriši in popravi linijo črtala za oči, ki si ga nanesla zjutraj.

Če imaš 1 uro

Pohiti do drogerije ali oddelka z ličili ter prosi vizažistko za hiter popravek ličil. Naj uporabi senčila za oči z gel ali kremno teksturo ter rdečilo za ustnice in lica v enem, saj bo oboje na tvojem obrazu obstalo več ur (dobra stvar, če se bo tvoj zmenek zavlekel v jutro).

Nujno potrebuješ prho

Če nimaš časa

Uporabi vlažilne robčke (izberi nežne, odišavljeni lahko povzročijo rdečico, zato jih za intimne predele ne uporabljaj) in nanesi parfum. Ga nimaš s sabo? Na poti na zmenek se ustavi v parfumeriji in se na hitro odišavi.

Če imaš 1 uro

Odpravi se v bližnji fitnes (kjer kot redna stranka obiskuješ aerobiko) in skoči pod tuš. Najmanjši in najcenejši fitnesi imajo običajno na voljo gel za tuširanje, večji pa tudi šampon in balzam za lase, ali mimogrede obišči drogerijo (poišči priročno mini embalažo).

Nisi depilirana

Če nimaš časa

Kupi britvico z več rezili (tiste z enojnim za enkratno uporabo lahko v naglici razdražijo kožo), namesto pene za britje pa uporabi losjon za roke ali telo. Za pomiritev kožo obvezno namaži s kremo.

Če imaš 1 uro

Naroči se na depilacijo ... ali jo opravi kar sama z depilacijskimi trakovi za preprosto in hitro uporabo, ki že vsebujejo vosek. Manj bolečin: nanesi trak na predel, ki ga želiš depilirati, močno napni kožo in ga hitro potegni tik ob koži v nasprotni smeri rasti dlačic.

Imaš mastne lase

Če nimaš časa

Uporabi suhi šampon. Nanesi ga na lase, počakaj minuto, da šampon opravi svojo čarovnijo, nato pa lase razčeši od korena do konic las. Pred uporabo ga obvezno pretresi, za več volumna pa lase še malce zmasiraj.

Če imaš 1 uro

Poišči najbližji frizerski salon in pojdi na umivanje las ali pa naj ti frizer splete kitko ali naredi čop (seveda se na takšno nego lahko odpraviš tudi k prijateljici domov). Za spete pričeske so malce mastni lasje kot nalašč, saj so veliko bolj ukrotljivi.

Nimaš urejenih nohtov

Če nimaš časa

Uporabi nalepke za nohte (zanimive potiske najdeš na nalepkah OPI, 19,18 € za komplet 16 nalepk) ali pa si naredi hitro mini manikiro. Odstrani star lak za nohte, z nohtom potisni obnohtno kožico navzgor in vmasiraj olje ali kremo za roke.

Če imaš 1 uro

Skoči na manikiro v salon, vendar izberi lak za nohte mat videza ali z bleščicami: zrna in bleščice se namreč s površino nohta sprimejo hitreje kot običajni pigmenti in se zato hitreje sušijo.

Prevedla in priredila: Katja Jakopovič