Profesionalna pedikura – pri tebi doma

Prihrani nekaj težko prisluženih evrov in si sama naredi pedikuro doma.

30. 7. 2010

Priprava:

Namoči stopala v toplo vodo in po nekaj minutah naredi temeljit piling, s katerim boš odstranila odmrlo kožo. Lahko si pomagaš s pripo močki za odstranjevanje kože na stopalih.

Koraki:

1

Postrizi nohte in jih s pilico oblikuj v kvadratno obliko. Robovi naj bodo zaobljeni, površino pa zgladi s pilico za glajenje. Scholl 3v1 za nego nohtov na nogi vsebuje super pilico, poleg tega pa dobiš zraven še negovalni balzam in zaščitni lak.

2

Vmasiraj losjon v stopala in spodnji del nog. Masiraj s členki in s krožnimi gibi od spodaj navzgor. Masaža nog in še posebej stopal te bo sprostila, saj boš z njo stimulirala refleks ne točke.

3

Obnohtno kožico nežno potisni proti nohtu s posebno palčko, namenjeno temu. Kožice nikoli ne odreži, saj je njena naloga preprečevanje vstopa bakterijam pod kožo. Nato namoči vato v aceton, najbolje v takega, ki ne vsebuje alkohola, in podrgni po nohtih. Aceton nato speri z vodo, saj sicer lahko začne razjedati nohte pod lakom.

4

Nanesi dve plasti – za poletje so super žive barve.

5

Na koncu nanesi še eno plast prozornega laka, ki bo poskrbel za daljšo obstojnost. Če se ti mudi, pospeši postopek s fenom ali pršilom za hitro sušenje laka.