Priznamo, čez te lepotne napake smo šle me (ne naredi jih še ti)!

Verjetno je vsaka izmed nas že doživela kakšno lepotno katastrofo, naredi se celo najboljšim! Včasih je ta posledica lepotnega trenda, uporaba napačnega izdelka ali pa samo neposlušnost in trmoglavost. Za koliko od naštetih lepotnih katastrof si kriva?

Priznamo, čez te lepotne napake smo šle me (ne naredi jih še ti)! (foto: Profimedia) Profimedia
21. 5. 2017

1. Krema z zaščitnim faktorjem

Kreme z zaščitnim faktorjem ne le, da preprečujejo, da bi sonce opeklo tvojo kožo, ampak tudi upočasnjujejo staranje. In kljub temu, da je zagorela koža vsako leto manj v trendu, je verjetno skoraj vsaka izmed nas kriva, da se v mladosti ali pa najstniških letih, ko smo skoraj tekmovale, katera bo bolj zagorela prišla s počitnic, ni mazala s kremo z zaščitnim faktorjem, ali pa je bil le-ta zelo nizek. Verjetno ni treba naštevati negativnih posledic sončenja, zato ne bodi nespametna in se maži s kremo z zaščitnim faktorjem!

2. Poslušaj strokovnjake

Še posebno strokovnjake za barvanje las. Veliko žensk si raje barva lase doma, ker je to bolj poceni, hitreje in še bolj udobno. Ampak ni nujno, da z barvanjem doma dosežeš najboljše rezultate. Tvegaš lahko z izbiro napačne barvne nianse, da barvo pustiš premalo ali predolgo časa na svojih laseh ali pa barvo napačno nanašaš. Poleg tega so barve, s katerimi se barvamo doma lahko veliko močnejše s peroksidom kot pa barva, ki bi ji jo namešala koloristka, ker morajo biti tako močne, da skoraj zagotovo primejo na različne lase. 

Če se boš še naprej barvala doma, potem se ne odloči za korenite spremembe - pojdi le za največ 3 odtenke temneje, ali pa za 1-2 svetleje, potem pa je že čas za obisk profesionalcev.

3. Zdravi akne od znotraj navzven

Tudi dermatolog ti bo za akne in problematično kožo napisal recept za kremo, ampak včasih to ni najboljša izbira, saj imaš lahko poleg problematične kože še občutljivo kožo, ki še dodatno slabo reagira na kreme in razne pomade. Raje se problema loti od znotraj navzven. Ker je pojavnost aken zelo kompleksnega izvora, v povezavi s stresom, hormoni, raje premisli, kaj daješ vase, ki bi lahko slabšalo tvojo kožo in kaj morda tvoje koža potrebuje in česa ji primanjkuje. 

4. Ne sledi trendom slepo

Vsaka od nas je verjetno želela biti v trendu in naredila kakšno lepotno neumnost, s katero se je nato morala ubadati kar nekaj časa. Lepotni trendi se ves čas menjujejo ter spreminjajo in namesto, da jim slepo slediš, raje razvij svoj osebni stil in okus, ki ti bo dal prepoznavnost, samozavest in še manj bo možnosti za lepotne katastrofe. 

5. Minimalno puljenje obrvi

Verjetno ima skoraj vsaka izmed nas fotografije iz najstniških let, na katerih izgleda kot da bi namesto obrvi imela dve tanki liniji. Ta lepotna napaka se pogosto zgodi, ko si začnemo puliti obrvi in ne vemo, koliko populiti, niti kakšna linija je pravilna, potem pa največkrat hitro preveč. Urejanje zato morda raje prepusti profesionalki, ali pa si jih puli le spodaj in si zgornji lok pusti na miru. V nasprotnem primeru boš morda kar dolgo časa čakala, da ti zrastejo v pravo liniji. 

6. Ne naredi ene napake dvakrat

Tudi lepotne gurujke in svetovno znane manekenke so krive, da so že naredile kakšno izmed lepotnih napak, na katero niso bile najbolj ponosne. Zato se ne obremenjuj preveč, vsi se kdaj zmotimo, samo ne dovoli si ponoviti ene napake dvakrat. To, kar si naredila v preteklosti, ni nujno, da se ponavlja tudi v prihodnosti. Bodi previdna pri preizkušanju novih trendov in če nisi prepričana, ali si v dvomih, potem vprašaj za nasvet strokovnjaka. 

Pripravila: Tjaša Kokalj Jerala

VIR: The List

PREBERI ŠE: VIDEO: Kako dobro in pravilno prekriti podočnjake in mozoljčke! in Triki, kako boš bolj fotogenična (uporabljajo jih tudi zvezdnice!)

Priporočao tudi: Ja, tako koristna je telovadba med nosečnostjo (+ video trening)