Previdnost pri puljenju obrvi ne bo odveč

Urejanje obrvi je za marsikatero žensko prava nočna mora, sploh če se urejanje ponesreči in se zato spremeni tvoj izraz na obrazu.

19. 10. 2010

Pogosta napaka, ki jo ženske delajo pri domačem oblikovanju obrvi, je preveč agresivno puljenje. Ženske v želji, da bi bile videti lepe, populijo preveč obrvi, tako le-te izgubijo svojo gostost, postanejo preozke in za obliko obraza pogosto tudi prekratke. Bolj kot to pa je hujše tveganje, da obrvi ne bodo zrasle nazaj!

Kaj se lahko zgodi pri pogostem puljenju?

Zaradi pogostega puljenja mešički dlačic postanejo šibki, nova dlačica tako zraste tanjša ali pa celo ne zraste več. Čeprav obstajajo serumi za hitrejšo rast obrvi, je njihova učinkovitost odvisna od škode, ki si jo na obrazu naredila s puljenjem.

Alternativa: Predolgih obrvi nikar ne populi. Raje jih skrajšaj in oblikuj s škarjicami.

Pomagaj si s šablonami

Da pri oblikovanju obrvi ne boš zgrešila, trg lepotil ponuja šablone za oblikovanje obrvi, s katerimi si boš zares olajšala delo. In naj ti zaupamo, da tudi marsikateri vizažist pri svojem delu uporablja šablone. Da boš tudi doma spretna, pokukaj na spletno stran umetnice oblikovanja obrvi Anastasie Soare, ki natančno opisuje svojo tehniko oblikovanja obrvi.

In še nasvet

Senčilo ali svinčnik za obrvi naj bo čim bolj podobno naravni barvi tvoje obrvi. Nikar pa ne prilagajaj barve obrvi tvoji barvi las; če imaš lase pobarvane temneje, naj bodo obrvi nekaj odtenkov svetlejše, in obratno, če imaš svetle lase, naj bodo obrvi obarvane nekoliko temnejše.