Preizkusna doba kreme

Prepričanje, da kremo lahko na svoji koži preizkusiš v nekaj dneh, je zmotno.

23. 9. 2010

Doba ocenjevanja učinkovitosti kreme je precej daljša, saj koža potrebuje določen čas za prilagoditev na nove učinkovine, ki jih krema vsebuje.

Približno dva do tri tedne časa je treba počakati, da se krema oz. njene učinkovine prebijejo do najglobljih plasti kože, nato pa še enkrat toliko, da zaradi procesa naravnega obnavljanja najgloblje kožne celice pokukajo na površje in se dejansko pokažejo prvi rezultati. Tako ti bo šele po mesecu in pol jasno, ali je krema primerna za tvojo kožo ali ne.

Učinkovitost lahko izboljšaš

Tega mesec in pol trajajočega procesa ne moreš pospešiti, lahko pa izboljšaš učinkovitost vpijanja kreme na tri načine:

1. Varčnost

Nanašanje debelejših plasti kreme ne pomaga, saj koža naenkrat lahko sprejme le majhno količino kreme. Bolj učinkovito je, če si s kremo pri vsakem nanosu zelo varčna, a jo toliko bolj temeljito, pa vendarle še vedno zelo nežno vmasiraš v kožo in ji olajšaš prehajanje do notranjih plasti.

2. Čiščenje

Krema se bo bolje vpijala, če boš kožo redno čistila in ji enkrat tedensko privoščila piling. Odmrle celice namreč preprečujejo učinkovinam, da bi neovirano prodrle v globlje plasti kože.

3. Masaža

Enkrat do dvakrat na teden si pri večernem nanašanju kreme privošči nekajminutno masažo, s katero boš pospešila mikrocirkulacijo, ki je zaradi stresa pogosto upočasnjena.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri