Preizkusili smo novo "nebolečo" depilacijo - pa res ne boli? (izkušnja naše novinarke)

Sanje vsake ženske? Popolna polt in lasje, čvrsta zadnjica... in neboleča depilacija! Naša novinarka je preizkusila depilacijo z inovativnim voskom, ki naj bi povzročala zelo malo bolečin. Pa je res? 

Preizkusili smo novo "nebolečo" depilacijo - pa res ne boli? (izkušnja naše novinarke) (foto: Profimedia) Profimedia
27. 4. 2017

V Slovenijo je pred časom prišel vosek, ki naj bi zagotavljal do 70% manj bolečine. Ker ima mami kozmetični salon, se že skoraj od začetka rasti dlačic na nogah poslužujem odstranjevanja z voskom (klasično: patrona z voskom in trakovi).

Sicer sem bolečine že navajena – oziroma me danes voskanje boli minimalno – sem pa bila vseeno radovedna, ali je depilacija s temi (pri nas) inovativnimi voski res tako manj oziroma neboleča.

Voski so narejeni iz naravnih smol in čebeljih voskov ter so različnih prijetnih barv in dišečih arom, vsak od njih pa je namenjen uporabi za določen tip kože in dolžino dlačic. Paleta voskov vključuje tople voskevoske za odstranjevanje s trakovi in enkratne voske LYCOjet.

Sama uporabljam vosek znamke Rica, ki se ga dobi v specializiranih kozmetičnih trgovinah, in depilacijske trakove.

Moja izkušnja: primerjava "mojega" voska z Lycon voski

Iskreno povedano si ne predstavljam popolnoma nebolečega voskanja, saj konec koncev gre za puljenje dlačic in močno dvomim, da obstaja oseba, ki je to čisto nič ne boli.

Priznam, voskanje je bilo v primerjavi s tem, česar sem navajena, mogoče malo manj boleče – moram pa poudariti, da je tudi vse odvisno od dneva, ker koža ni vedno enako občutljiva. Poleg tega imam sama v mrzlih dneh bolj hladne noge in ugotavljam, da me takrat bolj boli.

Ker pa sem pri njih (poleg patrone in trakov) preizkusila dve vrsti voskov, je prav, da "ne mečem vsega v isti koš":

1. Vosek, ki se ga nanese z železno špatulo po točno določenim kotom (da kože ne opeče) in se ga odstrani s trakovi.

Pri tem je bila bolečina praktično enaka.

2. Vosek, ki se ga nanese z leseno špatulo (palčko) in se na koži strdi ter se ga odstrani z roko.

Pri tem se je opazila manjša razlika (ta vosek je namreč namenjen za bolj občutljive dele telesa, kot sta bikini in pazduha).

Vsi voski omamno dišijo, zaradi česar na bolečino skoraj pozabiš, vseeno pa je prisotna.

Kot rečeno: neboleče depilacije ni, sem pa bila zelo zadovoljna s tem, kako je vosek učinkovito ven pobral čisto vse dlačice, prav tako ni bilo nobene vraščene (s čimer imam večkrat težave), rdečica pa je izginila kmalu po depilaciji.

Torej, če si navajena depilacije in nisi preveč občutljiva na bolečino, poskusi, saj veliko dajejo na kvaliteto in predvsem higieno, zagotovo pa te bo prevzela tudi paleta vseh ostalih omamno dišečih izdelkov, ki jih ponujajo.

V nasprotnem bi ti raje svetovala, da ostaneš pri svoji metodi, ki ti najbolj odgovarja.

Več o voskih si lahko prebereš na njihovi spletni strani, kjer so predstavljeni prav vsi voski in ostali izdelki ter saloni, kjer ga uporabljajo.

Pripravila: Nika Švajncer

Preberi še: Naši novinarki noge depilira fant, in to po metodi egipčanske kraljice!

Priporočamo tudi: Si pozabila odstranit svoj gozdiček, ON pa je že na poti? Imamo genialno rešitev!