Preizkusili smo naravno samoporjavitveno kremo Eco by Sonya/Eco Tan - oglej si rezultat

Ker ste pokazale takšno zanimanje za članek o naravnih samoporjavitvenih izdelkih Eco by Sonya/Eco Tan, smo jih preizkusili zate. Oglejte si rezultat.

Preizkusili smo naravno samoporjavitveno kremo Eco by Sonya/Eco Tan - oglej si rezultat (foto: Eco Tan) Eco Tan
1. 3. 2016

Se bliža tvoj maturantski ples in bi rada zablestela tudi z videzom poletne polti? Se ti zdijo zimski meseci, ko nam sonca tako drastično primanjkuje, predolgi, ti pa si si zelo všeč s temnejšo poltjo, ki jo prinese poletje? Če si poleg tega med tistimi, ki se dobro zavedajo, kako nevarno je pretirano izpostavljanje soncu in kako škodljivo je nenehno vnašanje različnih škodljivih kemikalij v telo in nanj, so zagotovo zbudili tvoje zanimanje samoporjavitveni izdelki Eco by Sonya/Eco Tan, o katerih so pisali naši kolegi na spletni strani Elle.

Spomnimo

Linijo samoporjavitvenih izdelkov Eco by Sonya/Eco Tan je ustvarila Avstralka Sonya Driver po tem, ko je za kožnim rakom zaradi pretiranega sončenja zbolela njena sestra. Želela je ustvariti samoporjavitvene izdelke, ki bodo ustvarili lepo potemnelo polt, ne da bi škodili telesu. Sonyini izdelki, ki vsebujejo izključno naravne sestavine, so postali prava svetovna uspešnica. Zanimalo nas je, ali je res, kar pravijo - da ustvarijo res lepo polt in da jih je vredno preizkusiti. Tu je naš rezultat.

Preizkus: Rezultat ti bo res všeč!

Za preizkus sem uporabila izdelek Invisible Tan (Medium/Olive skin tones - Izdelki so namreč prilagojeni različnim tipom kože), ki obljublja bogato medeno polt po enem samem nanosu. In lahko rečem, da je bilo res tako. Izdelek sem zvečer nanesla na levo nogo in zjutraj vzemirjeno pokukala pod odejo, kakšen je rezultat. Kot bi odpirala božično darilo! Rezultat je bil odličen - takšen kot na fotografiji.

Preizkus Eco Tan

Eco by Sonya /Eco Tan preizkus

Ocena po enem nanosu: Izdelke bi znova uporabila, če bi si želela temnejše polti

Najbolj mi je bilo všeč, da koža ni bila oranžna, ampak - tako kot je obljubljal izdelek - medeno porjavela. Videti je bilo, kot bi prišla s krajših počitnic. Ker nisem vešča nanašanja samoporjavitvenih krem, sem naredila marsikakšno nepravilnost pri nanosu in bila bolj površna pri pilingu prejšnji večer, a me krema ni pretirano kaznovala s kakšno hujšo neenakomerno porjavelostjo. Koža je bila tudi negovana in neizsušena - stranski učinek, ki ga sicer nisem pričakovala. 

Ker dam veliko na to, da vnašam v in na telo čim manj kemije, mi je bilo všeč tudi, da je izdelek povsem naraven in telo ni porjavelo na račun mojega zdravja. Izdelek sem še tisto jutro uporabila tudi na drugih delih telesa, tudi na obrazu, in bila ravno tako zadovoljna z rezultatom. Obraz ni bil prav nič oranžen. Rezultat preizkusa sem preverila tudi pri moškem delu hiše - ki je verjeli ali ne - opazil razliko in celo pohvalil rezultat. Takoj po jutranjem nanosu kreme po celem telesu sem se oblekla, ker se mi je mudilo, in krema na oblekah ni pustila madežev. 

Obarvanost je izginila v kakšnem tednu, enakomerno - tako kot po počitnicah - in ni bilo opaziti neenakomerno obarvanih delov. Velik plus! 

Pomembno

Pred nanosom izdelkov obvezno opravi temeljit piling telesa. Nikar ne pozabi na členke na rokah in nogah (tu sem sama naredila napako, zato so bili členki bolj obarvani kot drugi deli telesa). S tem boš zagotovila, da se krema ne oprime odmrlih celic, da je polt enakomerno obarvana in da obarvanost traja dlje.

Pomembno je tudi, da po nanosu temeljito opereš dlani in pri tem paziš, da ti krema in voda ne spolzita po podlahteh, saj se ti lahko sicer koža (tako kot se je zgodilo meni) neenakomerno obarva tudi na mestih, kjer si tega nisi želela. Ta del se mi zdi kar težak, a se je vredno potruditi, da ne boš neenakomerno obarvana po podlahteh in po dlaneh. Na to te v navodilih opozori tudi proizvajalec.

Vonj samoporjavitvenih izdelkov Eco by Sonya / Eco Tan je naraven (všečnost je stvar okusa), ne kemičen, tako kot pri ostalih samoporjavitvenih izdelkih, a izzveni, ko se barva razvije. Barva se po opisu proizvajalca dokončno razvije po 8-ih urah. Takrat izgine tudi vonj. Priporočam ti, da kremo naneseš pred spanjem, in se izogneš temu, da bi te vonj med razvijanjem dokončnega tena motil.

Zaključek

Meseci brez sonca so v Sloveniji dolgi, predolgi. V mesecih, ko sonce pripeka, pa pripeka močno, in se mu je zdravo izogibati. Če bi kljub temu rada imela videz poletne polti, te bodo izdelki Eco by Sony/Eco Tan nedvomno prepričali. Na kožo in skoznjo boš namreč vnesla le naravne snovi in bila lepo, medeno obarvana. Brez skrbi si lahko tudi, da izdelki niso bili preizkušeni na živalih. So namreč veganski in potrjeni s strani organizacije PETA.

Sanja Macur

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri