Prebudi fatalko v sebi – spoznaj veganski Kolagen UP

Se zjutraj pogledaš v ogledalo in ugotoviš, da tvoja koža deluje nekam pusto, upadlo? Si preizkusila že vse trike s kremicami, hladno vodo in ličili, da bi si povrnila elastičnost kože, a nobeden od teh trikov zares ne deluje? In potem si šla na kavico s prijateljico, ki ti je povedala, da je pred kratkim brala o tem, da je kolagen za kožo novo skrito orožje vseh pripadnic lepotne vojske, torej blogerk, zvezdnic, manekenk …

13. 8. 2019 | Promocijsko sporočilo

Ker te je zanimalo, če to res drži, si na hitro odprla brskalnik na svojem telefonu, vtipkala kolagen in pričakal te je kup informacij o najrazličnejših prehranskih dodatkih, ki obljubljajo antiage učinke in še kaj. Bistva pa najbrž nisi zasledila nikjer. Ti je uspelo ugotoviti, kaj sploh je kolagen in če te njegovi učinki res lahko uspejo preleviti v večno mlado fatalko, ki so ji krhki nohti neznanka, glajenje gub pa je sploh ne zanima, ker jih namreč sploh nima?

Najbolj zastopan protein v telesu in njegova pomembnost

Verjetno si ugotovila, da gre pri tovrstnih prehranskih dopolnili za najrazličnejše praške, napitke in kapsule. Kako pa naj bi to sploh delovalo in ali res moraš jemati tovrstne dodatke, da bi se izognila pusti koži, krepastim lasem in menda celo celulitu?

Ena ugotovitev vsekakor izstopa. Vsi kolageni so živalskega izvora. In še nekaj, telo to strukturno beljakovino proizvaja samo in to prav vsak dan, saj gre za beljakovino, ki sestavlja kar od 75–80 % kože in kar 30 % celega človeškega telesa.

Nekaj pa vendarle drži. Že po 25. letu starosti proizvodnja tega proteina v telesu upade in staranje se začne. Pogosto celo še pred tvojim 25. rojstnim dnevom, ker, priznajmo si, stres in občasne pregrehe v obliki sladkorja, bodisi v okusni tortici bodisi v kavici, naredijo svoje. In tako nastopi trenutek, ko postane koža manj napeta, pojavijo pa se tudi prve drobne gubice, ki se z leti, če nič ne ukrenemo, le še poglabljajo.

Čakaj, rekli smo torej, da so vsi dodatki živalskega izvora, proces tvorbe najbolj zastopane beljakovine v telesu pa se z leti upočasnjuje. Kaj pa če ne uživaš živalskih produktov, vseeno pa si želiš nekako poskrbeti za to, da bo tvoja koža ostala lepa in napeta in da bo tvoje telo izdelalo dovolj beljakovine, poznane kot kolagen?

Veganska rešitev lepotnih in drugih težav

Na slovenskem trgu se je prvič pojavila novost, ki je popolnoma veganska, naravna in poskrbi za to, da telo samo pospešeno poskrbi za tvorbo tega pomembnega strukturnega proteina, ki je zadnje čase že sam postal prava zvezda. S pomočjo tega izdelka ne potrebuješ nobenih dodatkov, ki so narejeni iz živalskih ostankov, saj bodo naravne sestavine v njem poskrbele za to, da bo nivo tega posebnega proteina v telesu visok, tvoja koža pa gladka in lepa.

In kaj je ta težko pričakovana novost?

Gre za izdelek Kolagen UP, ki so ga lansirali v podjetju Malinca in je namenjen vsem, ki jim je pomembna kakovost izdelka in se zavedajo, da je telo čudežni stroj, ki s pravo naravno spodbudo deluje točno tako, kot mora in tudi vsem, ki iščejo alternativo praškom in napitkom živalskega izvora. Ker, saj veš, da le-te izdelujejo iz kože, kosti, hrustanca in kit živali. Na podoben način iz teh enakih živalskih snovi pridelujejo tudi želatino, ki jo uporabijo za gumijaste bonbone, ki jih veliko ljudi ravno zaradi njihovega izvora ne želi jesti. Ja, želatina je pravzaprav v veliki meri živalski kolagen, ki pa ga mora telo najprej razgraditi na aminokisline, da ga lahko uporabi.

Kaj pa Kolagen UP?

Te nujne aminokisline, te so lizin, prolin in glicin, vsebuje v čisti obliki, zato jih telesu ni treba razgrajevati. Vse, kar mora storiti, je to, da jih vzame za svoje, jih sintetizira in iz njih izdela svoj lasten kolagen. A to še ni vse, kar vsebuje.

V nasprotju z veliko večino prehranskih dodatkov vsebuje tudi naravne rastlinske izvlečke, ki telesu pomagajo in ga podpirajo, da lažje in bolje deluje. Saj veš, da brez vitamina C nič ne deluje tako kot mora? Ja, tako zelo pomemben je vitamin C. Ne le za imunski sistem, tudi za elastičnost kože je nujen. Izredno pomanjkanje je sicer dandanes redko, zagotovo pa si že slišala za zgubane in bolne mornarje, ki so jim izpadali lasje in zobje, saj so zaradi ekstremnega pomanjkanja vitamina C zboleli za boleznijo imenovano skorbut, ki ni nič drugega kot praktično prenehanje tvorbe tega slavnega proteina, ki ga vendarle nujno potrebujemo.

Tudi manjše pomanjkanje vitamina C vodi v težave

Žal pa tudi manjša pomanjkanja vplivajo na tvoje zdravje in kolagen za kožo je prav tako bistven kot je bistven kolagen za lase in nohte. Da bi torej predramila fatalko v sebi in poskrbela za dovolj vitamina C, je v Malincinem izdelku odličen vir vitamina C – to je izvleček šipka, ki vsebuje tudi številne antioksidante, za te pa tako veš, da so za mladosten videz nepogrešljivi, kot je nepogrešljiv kolagen za obraz, ki je zaradi njega videti sveže, koža pa napeta in gladka.

Da ga lahko telo izdeluje še bolj uspešno, se v odličnem izdelku skriva tudi izvleček zelenega čaja. Če si se kdaj čudila, kako uspeva Japoncem in predvsem vedno urejenim Japonkam s porcelanasto poltjo ohraniti mladosten videz do pozne starosti, je ta skrivnost sedaj razrešena. Popijejo namreč veliko zelenega čaja, ki ima na kožo številne pozitivne učinke, kar so pravzaprav potrdile tudi mnoge študije, ki se ukvarjajo z učinki antioksidantov zelenega čaja na kožo in z njihovo sposobnostjo varovanja le-te.

Ne le lepa koža, tudi razkošno lepi lasje in trdni nohti

Glajenje gub in krhki nohti bodo postali tvoja preteklost tudi zaradi bambusovega ekstrakta, ki vsebuje pogosto pozabljen, a zelo pomemben element, imenovan silicijev dioksid, o njem pa velikokrat slišimo govoriti kar kot o siliki. Ne le pri procesih tvorbe tako imenovanega proteina mladosti, tudi pri procesih, pomembnih za imunski sistem, zdrave kosti, sklepe, lepe lase in trdne nohte je pomemben in Malincin izdelek omogoča, da ga zaužijemo na kar se da naraven način. Naravno je namreč še vedno najbolj učinkovito, ker se v telesu najlažje absorbira in izkoristi.

Kolagen UP pa vsebuje še eno posebno sestavino. Nekaj, česar v živalskih prehranskih dopolnilih zagotovo ni. Pravzaprav dodatki živalskega izvora redko vsebujejo še druge elemente, ki bi telesu dali možnost kar se da visokega izkoristka aminokislin. V tem veganskem prehranskem dodatku pa je poleg ostalih naravnih snovi še ekstrakt pšeničnih semen, patentiran pod imenom CERAMOSIDESTM.

Zakaj patentiran? Ker gre za preizkušene, klinično testirane lipide, ki jih imenujemo tudi ceramidi. Ti so za elastičnost kože zelo pomembni, saj njihovo število z leti prav tako upada in dandanes jih zato dodajajo v marsikateri izdelek namenjen antiage negi. Običajno pa gre za kreme, ki jih nanesemo na kožo, najboljši učinki pa so mogoči, če ceramide zaužijemo. Tako kot kolagen za obraz naredi veliko, tako so tudi ti posebni lipidi za ohranjanje mladostnega videza nepogrešljivi, saj pomagajo zadržati vlago v koži in aktivno ščitijo fibroblaste, ki so odgovorni za to, da se kolagen sploh sintetizira oz. da ostane njegova izdelava v koži v optimalnem stanju.

Samo 15 dni in koža bo zasijala

Izdelek Kolagen UP bo poskrbel, da bodo prvi rezultati vidni že po 15 dneh. Koža bo bolj mehka, navlažena od znotraj in preskrbljena s pomembnimi hranili, ki jih nujno potrebuješ, da bi lahko resnično zažarela v vsej svoji naravni lepoti. In veš, kaj je najboljše pri vsem tem? To, da ne vpliva le na kožo. Lahko rečeš kar zbogom krhki nohti in suhi ter polomljeni lasje, pozdravljena najboljša lepotna in antiage nega – nega, ki prihaja od znotraj in se kaže navzven.

Glajenje gub se začne od znotraj navzven

Če si torej želiš resnično poskrbeti zase, ti ni treba uživati praškov iz živalskih ostankov, pa tudi z izredno dragimi kremicami in domačimi tretmaji z ledeno vodo in drugimi eksperimenti, ki bi naj poskrbeli za glajenje gub, a lahko kdaj celo škodujejo, ne bo treba pretiravati. Seveda je pomembna tudi zunanja nega, a zdravje, tisto pravo zdravje in z njim lepota, se začne v telesu in da bi vse delovalo tako kot mora, mu moramo ponuditi ravno pravšnjo mero potrebnih hranilnih snovi. Tega so se v podjetju Malinca z razvojem tega odličnega izdelka še kako zavedali.

Kolagen za obraz, ki žari in mladosten videz

Kolagen za kožo, ki ne potrebuje veliko ličil, da bi delovala popolno, je torej res pomemben, prav tako kot lahko kolagen za lase postane pravi čudež, kadar ga telo izdeluje dovolj. Mladosten videz pa nista le antiage nega in elastičnost kože, temveč so to tudi gibki sklepi, zdrave vezi, kosti in zobje. Vse tisto, kar nas dela gibke in mladostne in nam omogoča, da z lahkoto premagujemo vsakodnevne ovire in naloge.

Ja, lepota res ni samo to, kar lahko opazimo, ampak tudi to, kako se počutimo. In če nam manjka kakšna pomembna snov, so težave res hitro tu. Tega si pa ne želiš, je tako? S primernim dodatkom, kot je Malincin nov veganski izdelek, o katerem že samo ime Kolagen UP pove, da pospešuje in zvišuje tvorbo tega telesu lastnega proteina in ki med drugimi tudi sladkorja, laktoze in glutena ne vsebuje, lahko torej poskrbimo, da nam krhki nohti ne bodo več grenili življenja, lasje bodo bolj zdravi in sijoči, koža pa bo bolj napeta, nahranjena in navlažena od znotraj.

Na nek način imajo torej vsi, ki zagovarjajo pomembnost kolagena prav, ker je kolagen za kožo resnično pomemben. Pa ne le za kožo, tudi za zdravje telesa nasploh. Česar pa mnogi ne vedo, pa je to, da ga lahko s pravo spodbudo telo v dovoljšni meri izdela čisto samo. Poskrbi torej zase in si privošči le najboljše iz narave s klikom na to povezavo. S Kolagenom UP bo večno mlada fatalka v tebi prebujena.

Kolagen UP najdeš na spletni strani www.malinca.si in v vseh drogerijah DM po Sloveniji.