Postani strokovnjak v uporabi orodja za oblikovanje las

Naj bo na delovnem mestu ali doma, sodobne ženske nikoli ne prenehajo ustvarjati vtisa s svojo vsestranskostjo in talentom na različnih področjih življenja; vendar imajo vse nekaj skupnega: željo, da bi obvladale orodje in opremo za oblikovanje las.

Postani strokovnjak v uporabi orodja za oblikovanje las (foto: promocijsko) promocijsko
15. 4. 2011 | Promocijsko sporočilo

Za ustvarjanje neverjetnega videza čudovitih las potrebuješ nekaj izkušenj, vendar z nekaj praktičnih nasvetov in napotkov lahko tudi doma ustvariš fantastično pričesko.

Na podlagi strasti in strokovnega znanja o profesionalni negi las že več kot 130 let je Wella izbrala za uporabo bistvene sestavine frizerske opreme. Kot boš videla, so ti nasveti vroči v pravem pomenu besede; in bodo prišli zelo prav, ko ne boste utegnila obiskati frizerskega salona.

Sušilci za lase

Večina sušilcev za lase ima nadzor temperature, kar ti daje fleksibilnost pri uporabi sušilca za različne  potrebe oblikovanja las. Topel ali vroč zrak hitro posuši tvoje lase in hladen zrak se uporablja, da obdržiš obliko svoje pričeske. Nastavek za zračni tok ti pomaga neposredno usmerjati zrak, ki hitreje posuši lase in jih naredi lažje za česanje.

Ne pozabi, da vedno držiš sušilec za lase pod pravim kotom ob glavi. Mišljeno je, da sušilec za lase uporabljaš za sušenje las navzdol, od korenin proti konicam. To naredi tvoje lase bolj gladke in sijoče.

Sušilniki za lase imajo pogosto priložen tudi difuzor, ki ga lahko uporabiš, ko želiš imeti kodre ali lasem dodati volumen. Pri uporabi defuzorja, nežno privzdigni posamezen pramen las in ga položi v difuzor. V difuzorju pusti lase približno 20 do 30 sekund, medtem ko je sušilnik vklopljen, nato jih nežno pregneti z rokami.

Aparat za ravnanje las

Obvladovanje aparata za ravnanje las ti daje možnost, da doma ustvariš čudovite ravne lase. Tvoji lasje naj bodo čisti, 'balzamirani' in 100% suhi. Ni potrebno, da že uporabiš izdelke za oblikovanje las, vendar če so tvihu lasje kodrasti, jih lahko najprej počešeš.

Aparat za ravnanje las običajno ima nadzor temperature; če so tvoji lasje tanki, uporabi nižjo nastavitev temperature. Bodi previdna, ker so aparati za ravnanje las zelo vroči! Keramične ploščice so zato bolj zaželene, saj z njimi lažje drsimo navzdol po laseh. Ta možnost je ugodnejša tudi zato, ker se tako ne ustvarjajo prelomne črte na laseh.

Lase najprej razdeli in pramene, ki jih trenutno ne boš oblikovala. Te pramene spni tako, da ti ne bodo v napoto. Nato položi majhen pramen las med ploščici. Z aparatom nežno zdrsni od korenin do konic z enim potegom. Izogibaj se temu, da bi bil aparat več kot nekaj sekund na istem mestu. Pri tankih laseh se osredotoči samo na lase po dolžini in konice. Ne zadržuj se predolgo na enem mestu: najboljši učinek doseže že en gladek poteg navzdol po pramenu las.

Oblikovanje las na zadnji strani glave zna biti težavno, zato si vzemi čas ter si lase s pomočjo sponk razdeli v posamezne pramene, tako se lahko osredotočiš na posamezen področje naenkrat.

Aparat za kodranje las

Aparati za kodranje las so na voljo v različnih premerih, zato izberi tistega, ki najbolj ustreza tvojim potrebam – širšega premera za večje kodre in manjšega premera za manjše kodre in obročke.Pred uporabo aparata za kodranje las naj bodo tvoji lasje popolnoma suhi.

Z uporabo glavnika in sponk si razmakni lase, vzemi manjše pramene las med aparatom blizu korenin. Aparat nežno obračaj od korenin do konic v enem potegu. Aparati za kodranje so zelo vroči, zato se izogibaj temu, da bi bil aparat več kot nekaj sekund na istem mestu.

Za velike kodre boš potrebovala večji premer aparata za kodranje (32mm). Aparat drži vodoravno in zavijaj pramen las okoli njega. Začni pri lasišču in se počasi pomikaj proti konicam las. Za popoln videz postopek ponovi po celi glavi.

Uporabi manjši premer aparata za kodranje las, da ustvari popolne kodre. Aparat drži vodoravno in zavijaj pramen las okoli njega. Začni na konicah in zavijaj proti lasišču. Odvij nakodran pramen las in ga spni. Pusti, da se pramen shladi in šele nato odstrani sponko. Za čudovite spiralne kodre uporabi manjši aparat za kodranje las in ga drži pokončno.

Za kodranje zadnje strani glave je potrebno nekaj prakse in potrpežljivosti! Poskrbi, da boš pravilno razdelila lase v pramene s pomočjo sponk in oblikovala pramen za pramenom, v pomoč naj ti bo kotno ogledalo.

Nova Wella Pro Series

Sedaj veš, kako pravilno uporabljati orodje in opremo za oblikovanje las. Da boš najbolje izkoristila svoje znanje, potrebuješ še dve stvari: Odličnega frizerja in profesionalne izdelke, ki so posebej oblikovanji za tvoje lase.

Ob upoštevanju teh posebnih potreb, je Wella ustvarila novo Wella Pro Series. Navdihnjena s strani stilistov in razvita s strani Wella strokovnjakov zate - za uporabo doma, Wella Pro Series te bo približala občutku svežine salona po ugodni ceni.

Za strokovno oblikovanje tvojih las doma boš potrebovala prave izdelke iz kolekcije Wella Pro Series – pri tem seveda le še upoštevaj zgornje namige. Wella Pro Series je sedaj na voljo v trgovinah v 4 kolekcijah:

  • Za volumen las,
  • Za barvane lase,
  • Za obnovo las
  • in Za sijoče lase.

Prav tako bi morala vedeti, da prav nič ne more nadomestiti strokovnega znanja pravega frizerja. Prav zato ti pri Welle priporočajo, da obiščeš svojega frizerja na vsake 4 do 6 tednov. Le tako bodo tvoji lasje videti najboljše.

In ne nazadnje, ker slike povedo več kot besede, je Wella je zate ustvarila kratek video posnetek, ki predstavlja strokovno uporabo orodja in opreme za oblikovanje las. Oglej si in ga deli s prijatelji!