Nika Veger svetuje, kako poudariš svoje lepe oči!

Vzporedna kombinacija: mirna roka in črtalo, najbolj trendno lepotno orožje, ki ga lahko uporabiš na tisoč in en način. Kako ustvariš obvezne videze sezone, ti svetuje vizažistka in blogerka Nika Veger.

Nika Veger svetuje, kako poudariš svoje lepe oči! (foto: Anna Mattson, promo) Anna Mattson, promo
14. 10. 2014

Popolnoma uokvirjeno

"S črnim gel svinčnikom (ali običajnim svinčnikom) za oči ob rastišču trepalnic povleci debelo črto. Liniji naj bosta v kotičkih združeni, da bo oko obkroženo," svetuje Nika. "Notranjih robov ne barvaj, naj ostanejo naravni. Za večjo obstojnost čez črto nanesi še plast črnega senčila. S kremnim senčilom kakavove barve ustvari trikotnik med konico obrvi, kotičkom očesa in sredino pregiba zgornje veke. Rob zmehčaj z okroglim čopičem. Ko oko odpreš, se stranica trikotnika in črtalo ne smeta stikati."

Geometrijski zavihek

meke-up

S tekočim črnim črtalom ustvari klasično črto na zgornji veki. Od konca rastišča trepalnic jo vleci tako, da se rahlo dviguje proti navidezni liniji obrvi. Nikin nasvet: "Črta naj bo popolnoma ravna, kot bi jo narisala z ravnilom. Pomagaš si lahko z robom mehkega kartona ali plastične mape." Črto zaključi prst pod obrvjo in jo pod kotom 45 stopinj povleci proti notranjosti veke. "Morebitne napake počisti z vatirano paličico, namočeno v odstranjevalec. Na koncu črto prevleci še s črnim senčilom, da dobi žameten pridih in postane obstojna."

Zabrisane sledi

make up

"Z modrim svinčnikom povleci klasično črto, pri čemer jo na zunanjem delu očesa nariši bolj široko. S trikotno prirezanim čopičem črto razmaži navzgor proti koncu obrvi, da ustvariš obliko repka. S čopičem in senčilom od kotička očesa potegni nekaj vzporednih linij glavni črti. Čopič postavi pravokotno na črte in jih zabriši z nežnim potegom le toliko, da se povežejo, a še vedno ostanejo vidne. Na koncu z aplikatorjem nanesi zeleno senčilo nad notranji kotiček očesa in ga nad pregibom zgornje veke v loku razmaži proti sredini," svetuje Nika.

Dvakrat podčrtano

make up

"Celotno zgornjo veko do pregiba pobarvaj s kremnim senčilom v modro zelenem odtenku. Da rob zmehčaš in ustvariš mehko obliko, barvo z okroglim čopičem zabriši nekoliko nad pregibom in navzven, pri tem pa sledi naravni obliki očesa. Za intenzivnejši odtenek po vrhu nanesi še podobno senčilo v prahu. Z gel ali tekočim črtalom pod očesom nariši črto od notranjega kotička do roba zenice in od drugega, zunanjega roba zenice navzen do zunanjega kotička. Notranji rob zgornje veke obarvaj s sivim svinčnikom za oči," priporoča Nika.

Nasveti & triki za popolne črte & zavihke

Za lepotno pisanje in risanje potrebuješ pravi pripomoček, zato izberi takšnega, ki ti najbolj ustreza.

Tekoče črtalo v svinčniku

Videti je kot flomaster, prav tako ga lahko tudi uporabljaš. Podoben je tekočemu črtalu, vendar je konica črtala trda in je lahko različne debela, zaradi česar je nadzor pri vlečenju črte boljši in lažji.

Svinčnik

Je najpogostejša in najlažja oblika za obrobo oči, vendar potrebuje malce več nege, saj se lahko zlomi, poleg tega pa ga je treba sproti šiliti. S svinčnikom narediš nekoliko debelejše črte, odličen pa je za zadimljen videz, saj lahko obrobo s čopičem še dodatno zabrišeš. Plus svinčnikov je zagotovo velika izbira barv in to, da lahko z njimi obarvaš tudi notranji rob veke.

Tekoče črtalo

Črtalo s tanko in mehko konico omogoča risanje tankih in natančnih linij, vendar je zanj treba imeti nekoliko več slikarskega znanja in zelo mirno roko. Uporabi ga pri dramatičnih videzih in videzu mačjih oči.

Črtalo v gelu

Gel ali kremno črtalo ima intenzivnejše barve, za risanje črt pa moraš uporabiti čopič z ravno pristriženimi dlakami, s katerim lahko narediš poljubno debele črte. Uporabi ga za zadimljen videz, saj ga enostavno zabrišeš.

Popolna linija

  • Če se konica svinčnika posuši in z njo ne moreš narediti lepe črte, konico za nekaj sekund rahlo segrej z vžigalnikom ali nad svečo. Tako boš dobila učinek gel svinčnika, ki ga je pri nas precej težko dobiti.
  • Za popolno obrobo najprej namaži trepalnice, da dobiš obliko, in šele nato povleci črto ob robu trepalnic.
  • Tekoča črtala se precej pogosto razmažejo in packajo. Da to preprečiš, pred uporabo črtala na veko in ob rob trepalnic nanesi bazo za obstojnost senčil, nato pa nanesi čez še puder v kamnu ali prahu.
  • Če pri sebi nimaš nobenega črtala za oči, lahko namesto njega uporabiš tudi senčilo za veke. Navlažen čopič s popolnoma ravno pristriženimi ščetinami rahlo pomoči v senčilo in najprej na zunanjem delu dlani nariši poskusno črto, da preveriš, ali je dovolj navlaženo in intenzivno ali ne. Navlaži le en del senčila.
  • Kirurško natančno črto s tekočim črtalom narediš s samolepilnim trakom. Ob robu spodnjih trepalnic proti zunanjemu delu obrvi nalepi košček samolepilnega traku pod poljubnim kotom (odvisno kakšen zavihek črte želiš narediti). Nariši črto po robu trepalnic in tik ob robu traku, nato pa trak enostavno odlepi.
  • Če je svinčnik preveč mazljiv in se kar topi, ga pred uporabo enostavno za nekaj časa postavi v hladilnik ter šele nato uporabi.

Za več Nikinih nasvetov lahko klikneš na njen blog www.beautyfullblog.si

Pripravili: Nika Veger in Katja Jakopovič